Rulada Pavlova
De ziua indragostitilor sau.. in orice alta zi, rulada Pavlova este mult mai usor de facut decat tortul Pavlova dar este la fel de delicioasa!
Pentru o rulada mai mare sau doua mai mici, cam 1.3 kg in total
Pentru Bezea:
125 g Albus Ou
250 g Zahar
5 g Zeama Lamaie
Pune ingredientele intr-un bol pe baie de aburi pana cand zaharul se topeste. Mixeaza cu un mixer planetar pe viteza medie.
8 g Amidon
Adauga amidonul si continua mixarea pana cand bezeaua ajunge la stadiul de “soft peaks”. Intinde-o intr-o tava de 30x40 cm si coace-o la 175 C timp de 15 minute. Imediat dupa ce o scoti din cuptor rastoarna bezeaua pe o alta tava si dezlipeste hartia de copt de pe baza ei.
Pentru Crema:
200 g Frisca
250 g Mascarpone
30 g Zahar Pudra
1 bc Esenta Vanilie
Pune ingredientele intr-un bol si mixeaza-le pana cand obti o crema nu foarte tare, cu care umpli rulada.
250 g Fructe Proaspete
Imprastie fructe proaspete (eventual feliate) peste crema si ruleaza bezeaua pe latura mica. Vei obtine o rulada de 40 cm lungime pe care poti sa o tai in 2 pentru a fi mai usor de manevrat.
Pentru decor poti face inca o jumatate de portie de crema cu care sa faci aveline deasupra ruladei si sa folosesti fructe proaspete pentru un aspect mai frumos.