Rulada Pavlova

De ziua indragostitilor sau.. in orice alta zi, rulada Pavlova este mult mai usor de facut decat tortul Pavlova dar este la fel de delicioasa!

Pentru o rulada mai mare sau doua mai mici, cam 1.3 kg in total

Pentru Bezea:

  • 125 g Albus Ou

  • 250 g Zahar

  • 5 g Zeama Lamaie

Pune ingredientele intr-un bol pe baie de aburi pana cand zaharul se topeste. Mixeaza cu un mixer planetar pe viteza medie.

  • 8 g Amidon

Adauga amidonul si continua mixarea pana cand bezeaua ajunge la stadiul de “soft peaks”. Intinde-o intr-o tava de 30x40 cm si coace-o la 175 C timp de 15 minute. Imediat dupa ce o scoti din cuptor rastoarna bezeaua pe o alta tava si dezlipeste hartia de copt de pe baza ei.

Pentru Crema:

  • 200 g Frisca

  • 250 g Mascarpone

  • 30 g Zahar Pudra

  • 1 bc Esenta Vanilie

Pune ingredientele intr-un bol si mixeaza-le pana cand obti o crema nu foarte tare, cu care umpli rulada.

  • 250 g Fructe Proaspete

Imprastie fructe proaspete (eventual feliate) peste crema si ruleaza bezeaua pe latura mica. Vei obtine o rulada de 40 cm lungime pe care poti sa o tai in 2 pentru a fi mai usor de manevrat.

Pentru decor poti face inca o jumatate de portie de crema cu care sa faci aveline deasupra ruladei si sa folosesti fructe proaspete pentru un aspect mai frumos.

Previous
Previous

Mini Pavlova cu Zmeura

Next
Next

Choux Crocant cu Ciocolata si Pralina