Pavlova
Faimos pentru delicatetea sa, putini stiu sa il faca asa cum trebuie…. moale la interior, crocant la exterior, cu o crema pufoasa si nu foarte dulce, echilibrat cu multe fructe….
Un tort intr-adevar special, tortul Pavlova facut cu o bezea usoara este pe cat de frumos pe atat de bun!
Pentru bezea:
200 g Albus ou
400 g Zahar
10 g Zeama lamaie
Se pun in bolul unui mixer planetar si se incalzesc pe baie de aburi pana cand se topeste zaharul. Se mixeaza pe viteza mare pana cand bezeaua este lucioasa dar nu foarte tare.
5 g Amidon
Se adauga peste bezea si se mixeaza la viteza medie inca un minut.
Se coace la 90-100 C pana cand bezeaua este tare (inclusiv pe baza), aproximativ 1 - 1.5 ore.
Pentru crema:
100 g Mascarpone
80 g Frisca
12 g Zahar Pudra
1/2 Esenta Vanilie
Ingredientele se mixeaza impreuna pana obtinem o crema nu foarte tare care se pune deasupra bezelei.
150 g Fructe proaspete
Se acopera cu fructe proaspete - Zmeura sau capsuni merg excelet.
Va recomand sa o pastrati la frigider si sa o consumati cat mai repede pentru ca bezeaua va incepe sa se inmoaie de la crema de frisca.