Mini Pavlova cu Zmeura

Ok, încă o rețetă de Pavlova și vă las, dar nu puteam altfel! Mai ales acum, de Mărțișor :)

Și de data asta e mini Pavlova, fix cât să vă îndulcească și să vă facă primăvara mai frumoasă!

Pentru aproximativ 20 bucăți mini Pavlova

Pentru bezea:

  • 100 g albuș ou

  • 200 g zahăr

  • 5 g zeamă lămâie

  • 5 g amidon

Pune albușul, zahărul și zeama de lămâie într-un bol pe baie de aburi și amestecă până când se topește zahărul, după care mixează la viteză medie cam 1 minut. Adaugă amidonul și continuă mixarea până când obții o bezea stabilă, dar cu vârfurile moi.

Poșează bezelele pe spatele unei forme de silicon cu semisfere (eu o folosesc pe asta) și coace-le la 80°C cu ventilație, timp de aproximativ 1 oră. Întoarce cochiliile de bezea invers și mai coace-le încă 15 minute, după care le lași să se răcească.

Pentru insertul de zmeură:

  • 20 g zahăr

  • 6 g pectină NH

  • 350 g piure de zmeură

Amestecă pectina cu zahărul și adaugă peste ele piureul călduț. Pune tot amestecul într-o oală și fierbe-l timp de 1 minut, după care îl lași să se răcească.

Pentru crema de mascarpone:

  • 500 g Elle & Vire Sublime (sau 350 g smântână pentru frișcă și 150 g mascarpone)

  • 30 g zahăr pudră

Mixează până când obții o cremă nu foarte tare.

Rade puțin din baza fiecărei bezele și lipește-o pe câte un cartonaș individual, folosind ciocolată albă topită. Formează câte o avelină din cremă și injectează în ea insertul de zmeură.

Pentru decor, eu am ales blat mărunțit de Red Velvet, ca să fiu în tematica Mărțișorului. :)

Previous
Previous

Negresa fara gluten

Next
Next

Rulada Pavlova