Pască cu Ciocolată – Fără aluat

Pentru că aveam deja pe site o rețetă de pască simplă (adică fără ciocolată), tot fără aluat, am zis să vin și cu o versiune cu ciocolată. Ca orice pască fără aluat, dacă vreți voi, puteți să-i ziceți cheesecake și să o faceți și în restul anului…

Pentru o pască de 20 cm diametru, aproximativ 1,4 kg

  • 650 g brânză de vaci

  • 100 g mascarpone

  • 200 g zahăr

  • 1 buc. esență de vanilie

Amestecă ingredientele într-un bol, folosind un tel.

  • 8 buc. gălbenușuri de ou

  • 40 g amidon

  • 20 g cacao

Combină-le într-un bol mai mic, folosind același tel.

  • 200 g ciocolată neagră

  • 200 g smântână pentru frișcă

Topește pe baie de aburi smântâna împreună cu ciocolata pentru a obține un ganache, pe care îl torni peste amestecul de gălbenușuri și omogenizezi cu telul.

Toarnă amestecul de ciocolată și gălbenușuri peste brânză și omogenizează. Toarnă întreaga compoziție într-o tavă cu diametrul de 20 cm, tapetată pe bază și pereți cu hârtie de copt și coace pasca la 220°C, fără ventilație, timp de o oră.

Răcește-o treptat în cuptor și păstreaz-o acoperită, fie la temperatura camerei timp de 1–2 zile, fie în frigider pentru o perioadă mai lungă.

Previous
Previous

Cozonac fara framantare

Next
Next

Tort de Ciocolata - Fara Gluten