Pască cu Ciocolată – Fără aluat
Pentru că aveam deja pe site o rețetă de pască simplă (adică fără ciocolată), tot fără aluat, am zis să vin și cu o versiune cu ciocolată. Ca orice pască fără aluat, dacă vreți voi, puteți să-i ziceți cheesecake și să o faceți și în restul anului…
Pentru o pască de 20 cm diametru, aproximativ 1,4 kg
650 g brânză de vaci
100 g mascarpone
200 g zahăr
1 buc. esență de vanilie
Amestecă ingredientele într-un bol, folosind un tel.
8 buc. gălbenușuri de ou
40 g amidon
20 g cacao
Combină-le într-un bol mai mic, folosind același tel.
200 g ciocolată neagră
200 g smântână pentru frișcă
Topește pe baie de aburi smântâna împreună cu ciocolata pentru a obține un ganache, pe care îl torni peste amestecul de gălbenușuri și omogenizezi cu telul.
Toarnă amestecul de ciocolată și gălbenușuri peste brânză și omogenizează. Toarnă întreaga compoziție într-o tavă cu diametrul de 20 cm, tapetată pe bază și pereți cu hârtie de copt și coace pasca la 220°C, fără ventilație, timp de o oră.
Răcește-o treptat în cuptor și păstreaz-o acoperită, fie la temperatura camerei timp de 1–2 zile, fie în frigider pentru o perioadă mai lungă.