Pasca fara Aluat
Pe vremuri, cand eram mai saraci, pasca era un aluat dulce in care daca erai norocos gaseai si putina branza si stafide. Astazi, pentru ca echilibrul nu e punctul nostru forte, am renuntat de tot la aluat si avem branza 100%. Asa sa fie!
Pasca fara aluat va prezint si eu azi, sau cheesecake(Doamne fereste!) cum ar zice americanii …
Intr-o tava de 20cm diametru va iese aproximativ 1.3 kg:
650 g Branza Vaci
100 g Mascarpone
200 g Zahar
2 buc Coaja lamaie
Puneti ingredientele intr-un bol mai incapator si amestecati cu un tel pana cand toata lumea se imprieteneste.
8 buc Galbenus Ou
50 g Gris
20 g Amidon
1 buc Esenta Vanilie
200 g Lapte
Adauga pe rand galbenusurile, grisul si amidonul amestecate intre ele in prealabil, laptele si esenta de vanilie, amestecand dupa fiecare.
Toarna amestecul intr-o tava de 20cm cu arc, pe care ai tapetat-o pe baza cu hartie de copt. Daca iti place si vrei, poti sa arunci deasupra 100 de grame de stafide sau merisoare sau caise uscate maruntite sau poti sa nu si sa lasi pasca in pace, asa cum e.
In orice caz, trebuie sa o coci aproximativ 1.5 ore la 160 C dupa care sa o lasi in cuptor la racit ca sa nu se crape.