Tort de Ciocolata - Fara Gluten
Alaturi de Elle et Vire Professionnel, am plecat prin tara in laboratoarele celor mai buni cofetari, sa vedem cum isi organizeaza munca si sa ne prepare cate un preparat reprezentativ pentru ei.
In primul episod mergem la Craiova, la Mihaela Ruxanda de la “I Love Cakes” care ne arata o reteta de tort fara gluten, cu nuca si crema de branza si ciocolata. Un deliciu!
Pentru un tort de 18 cm, aproximativ 3 kg
Pentru un blat de 60x40 cm:
Pentru alte dimensiuni de tavi, folositi calculatorul de retete.
750 g Zahar
600 g Apa
Le punem intr-o oala si le fierbem timp de 3 minute.
750 g Nuca
Adaugam nuca macinata (sau taiata marunt) si mai fierbem inca 2-3 minute.
90 g Cacao
Adaugam cacaua, omogenizam si lasam la racit la temperatura camerei.
18 bc Oua
Dupa ce blatul s-a racit, adaugam pe rand ouale amestecand cu un tel dupa fiecare, turnam blatul intr-o tava de 60x40 cm si coacem aproximativ 18 minute la 175 C, cu ventilatie.
Pentru crema de branza:
400 g Unt
500 g Zahar Pudra
Mixam untul moale (la temperatura camerei) pana se deschide la culoare dupa care adaugam zaharul pudra si mixam iarasi bine de tot.
800 g Crema de Branza
Adaugam crema de branza la temperatura camerei, in 2 etape, mixand bine dupa fiecare adaugare.
100 g Ciocolata Neagra
Impartim crema, 1/3 intr-un bol separat si 2/3 in bolul mixerului planetar, peste care adaugam ciocolata neagra topita, amestecand pentru omogenizare.
Dupa coacere si racire, decupam 4 foi de 18 cm din blatul nostru si le umplem folosind crema de ciocolata pe primul strat, peste care presaram putina nuca prajita si maruntita, crema simpla de branza pe al-2-lea strat, peste care adaugam visine din compot si iarasi crema de ciocolata cu nuca presarata, pe ultimul strat.
Restul de crema de ciocolata il folosim pentru a imbraca tortul dupa care il lasam la frigider 6-8 ore.
200 g Smantana pentru Frisca
200 g Ciocolata Neagra
Facem un ganache incalzind impreuna ciocolata cu smantana si decorm tortul. Noua ne-a mai ramas si putina crema de ciocolata asa cam am facut deasupra cateva aveline :)