Verine cu Zmeura

Mi s-a zis ca e greu sa gasesti retete pentru candybar, asa ca va las eu reteta pe care o folosesc de ceva timp pentru deserturi la pahar, numai bune de pus pe candybar (sau dus la colegi, sau pus in vitrina cofetariei, sau…)

Din reteta asta o sa va iasa 16 pahare, eu le folosesc pe acestea de 120ml.

Pentru insertul de zmeura:

  • 300 g Piure Zmeura

  • 20 g Zahar

  • 5 g Pectina

Toarna piure-ul incalzit pana la ~30 C peste zaharul amestecat cu pectina si amesteca bine. Pune tot amestecul intr-o oala si fierbe-l timp de 1 minut, dupa care scoate-l intr-un bol si acopera-l cu folie alimentara in contact. Lasa-l sa se raceasca complet (la frigider).

Pentru mousse-ul de branza:

  • 15 g Gleatina

  • 80 g Apa

Hidrateaza gelatina granule in apa rece, timp de 10 minute.

  • 250 g Iaurt (3.5% grasime)

  • 250 g Mascarpone

  • 150 g Branza Vaci (eu o folosesc pe cea de la Lidl, la galeata de 1kg)

  • 150 g Zahar

  • 1 bc Esenta de Vanilie

Amesteca ingredientele intr-un bol si incalzeste-le pe baie de aburi, pana ajung la “temperatura camerei”. Topeste gelatina si toarn-o peste amestecul de branze amestecand foarte bine cu un tel.

  • 200 g Frisca

Spumeaza smantana pentru frisca lejer (adica mai moale asa..) si integreaz-o in amestecul de mai sus.

Umple 16 pahare cu cate 40 g de compozitie (folosind un pos de cofetarie) si fara sa lasi compozitia sa se intareasca injecteaza in mijloc cate 15 g din insertul racit (tot cu un pos de cofetarie).

  • 15 g Pudra de Zmeura

Peste pudra de zmeura (din zmeura liofilizata macinata si cernuta ca sa scapi de samburi) pune incet incet din cantitatea de compozitie ramasa, amestecand cu un tel ca sa nu se faca cocoloase. Imparte compozitia in cele 16 pahare (cam 25 g in fiecare pahar) si decoreaza cu o zmeura proaspata, si putin blat red velvet maruntit, sau putina pudra de zmeura, sau cum doresti tu!

Aceste deserturi sunt foarte stabile la temperatura camerei ceea ce le face excelente pentru candybar. Daca le servesti direct de la frigider (nu ai de gand sa le pui pe candybar) poate ai vrea sa mai scazi din cantitatea de gelatina din ele…

Have fun!

Previous
Previous

Rulada din Muschiulet de Porc

Next
Next

Glazura Oglinda Transparenta