Tort Winter

Un tort deosebit, fin, cu o crema de ciocolata si un mousse de mandarine, doua blaturi pufoase (unul cu cacao si unul de vanilie) acoperit cu un blat de bezea si invelit in frisca.

Nu cred ca trebuie sa zic mai mult de atat…

Pentru un tort de 18 cm (aproximativ 1.5 kg)

  • 2 Oua

  • 80 g Zahar

  • 60 g Ulei

  • 60 g Lapte

Mixeaza ouale si zaharul intr-un bol pana cand se deschid la culoare si isi maresc volumul, transformandu-se intr-o spuma(cateva minute). Adauga laptele si uleiul si mai mixeaza cateva secunde pana se integreaza. Imparte amestecul in doua parti egale (in doua boluri separate).

  • 45 g Faina

  • 2.5 g Praf de copt (jumatate de lingurita)

Amesteca ingredientele uscate si integreaza-le in una din jumatatile de spuma de ou.

  • 35 g Faina

  • 10 g Cacao

  • 2.5 g Praf de copt (jumatate de lingurita)

La fel, amesteca ingredientele si integreaza-le in cealalta jumatate de spuma.

Toarna fiecare compozitie intr-o tava de 18cm si coace-le la 175C timp de 15-20 minute, pana sunt rumene si o scobitoare inserata in blat iese curata.

  • 190 g Mascarpone

  • 30 g Frisca

  • 10 g Zahar Pudra

Amesteca ingredientele intr-un bol pana sunt omogenizate.

  • 125 g Ciocolata 55%

  • 1 buc Galbenus Ou

  • 30 g Frisca

Pune ingredientele intr-un ibric pe apa calda, amestecand constant pana cand se topeste toata ciocolata. Pune amestecul de ciocolata topita(cald) peste cel de mascarpone (rece) si mixeaza pentru a obtine o crema fina de ciocolata.

In aceeasi forma in care ai copt blaturile incepe montarea tortului punand la baza blatul de vanilie, crema de ciocolata dupa care acopera cu blatul de cacao.

  • 125 g Mascarpone

  • 30 g Zahar Pudra

  • 100 g Pulpa de Mandarina din compot

  • 1/2 buc Esenta de Vanilie

Mixeaza ingredientele pana cand mandarina se rupe in mici bucati (1 minut).

  • 5 g Gelatina granule

  • 25 g Apa rece

Pune gelatina in apa rece si dupa ce s-a hidratat (5 minute) pune-o pe apa fierbinte, amestecand continu, pana cand se topeste complet si nu mai sunt granule in lichid.

Toarna gelatina peste amestecul de mascarpone si mandarine, mixand rapid pentru a evita formarea cocoloaselor.

  • 125 g Frisca

Integreaza frisca batuta moale in amestecul de mai sus pentru a obtine un mousse pufos.

Toarna mousse-ul peste blatul de cacao, niveleaza si pune la frigider minim 6 ore pentru ca gusturile sa se combine si cremele sa se intareasca

  • 50 g Albus Ou

  • 100 g Zahar

  • 5 g Zeama Lamaie

  • 1 g Sare

Pune ingredientele intr-un bol pe apa calda, amestecand pana cand zaharul s-a topit complet. Mixeaza albusul pana obti o bezea moale pe care o pui intr-o forma de 18 cm si o coci la 90 C pana cand partea superioara este tare (aproximativ 1-1.5 ore). Inainte de a o coace, poti presara deasupra stafide, miez de nuca marunti, bucati de caisa confiata, etc.

  • 250 g Frisca

  • 40 g Zahar Pudra

Aseaza bezeaua deasupra stratului de mousse de mandarine folosind putina frisca batuta pentru a “face priza” intre cele 2. Imbraca tortul cu restul de frisca iar la final cerne deasupra putin zahar pudra printr-o sita fina.

Previous
Previous

Baclava cu Fistic

Next
Next

Blondie