Tort Spartak

Acest tort Spartak m-a atras prima data prin aspectul lui, diferenta dintre blaturile negre si crema alba creand un aspect foarte interesant. Dupa ce am vazut cat de usor e de facut, pot spune ca tortul Spartak a devenit unul dintre preferatele mele!

Pentru un tort de 20 cm, aproximativ 2kg:

Pentru blaturi:

  • 3 buc Ou

  • 1 g Sare

  • 260 g Zahar

Se amesteca intr-o oala mai mica dar cu pereti inalti.

  • 65 g Miere

  • 60 g Cacao

Adaugati mierea si cacao si amestecati.

  • 120 g Unt

Adaugati untul la temperatura camerei si omogenizati dupa care puneti oala pe foc mediu si amestecati des, pana la primul clocot.

  • 10 g Bicarbonat

  • 350 g Faina

Dupa ce dati oala jos de pe foc, adaugati bicarbonatul si amestecati bine.

Integrati in 2-3 randuri faina, incepand cu telul, continuand cu o spatula dupa care scoateti aluatul pe masa si framantati cu mainile pana obtineti un aluat moale care nu mai este lipicios. Daca aveti nevoie de faina extra puteti adauga dar incercati sa adaugati minimul de faina necesar pentru a ajunge la consistenta dorita.

Blatul se imparte in 8 bile a aproximativ 125 g care se tipleaza si se pun la rece minim o ora dupa care se intind intr-un cerc cat mai aproape de 20 cm si se decupeaza cu un inel de 20cm. Blaturile se impung cu o furculita si se coc la 165C cu ventilatie (sau 180C fara ventilatie) timp de 8 minute. Dupa racire se pot tipla si pastra cateva zile la temperatura camerei sau cateva luni la congelator.

Pentru crema:

Vom folosi crema fiarta de vanilie pentru acest tort…

  • 9 buc Galbenus Ou

  • 150 g Zahar

  • 30 g Amidon

  • 1.5 buc Esenta Vanilie

Ingredientele se pun intr-o oala si se amesteca cu un tel.

  • 337 g Lapte

Se adauga laptele caldut si se amesteca. Oala se pune pe foc si se amesteca pana cand crema se ingroasa si incepe sa fiarba.

  • 300 g Unt

Untul rece se adauga in crema si se omogenizeaza dupa care crema se lasa la racit.

  • 200 g Mascarpone

Crema de vanilie se pune in bolul unui mixer si se adauga peste ea mascarponele rece. Se mixeaza cateva secunde pana cand cele 2 se omogenizeaza si rezulta o crema pufoasa, care se foloseste pentru a umple tortul (aproximativ 125 g/ strat).

Puteti barota marginile tortului cu resturile ramase de la blat, coapte si procesate cu un robot de bucatarie.



Previous
Previous

Prajitura Negresa sau Brownie

Next
Next

Inghetata de Fructe