Prajitura Negresa sau Brownie

Fie ca ii ziceti prajitura negresa, fie ca ii ziceti brownie, prajitura asta e clasica si pe placul tuturor. Varianta mea de prajitura negresa sau brownie contine putina nuca pentru a da o textura placut crocanta la interior si este acoperita cu ganache de ciocolata, pentru ca niciodata nu poti avea prea multa ciocolata pe o prajitura!

Pentru o tava de 20x30 cm, aproximativ 1.3 kg prajitura:

  • 400 g Zahar

  • 100 g Cacao

  • 240 g Lapte

Amestecam zaharul si cacaua intr-o oala, folosind un tel dupa care turnam usor laptele caldut. Punem amestecul la foc mediu, amestecand des si lasam sa fiarba 2-3 minute.

  • 200 g Unt

Adaugam untul si amestecam din nou iar cand incepe sa fiarba mai lasam inca 2-3 minute oala pe foc. Dam oala deoparte, acoperim cu o folie alimentara si lasam sa ajunga la temperatura camerei.

  • 4 buc Galbenus Ou

  • 140 g Faina

  • 10 g Praf de Copt

  • 60 g Nuca Maruntita

  • 4 buc Albus Ou

Separam 4 oua si punem albusurile la spumat. Pana cand acestea se spumeaza, integram in siropul de zahar si cacao pe rand galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si nucile.

Dupa ce s-a spumat, integram albusul in doua randuri, amestecand pana cand nu mai avem albus separat in compozitie.

Turnam compozita intr-o tava de 20x30 cm tapetata pe fund cu hartie de copt si coacem prajitura intre 30 si 40 minute la 175C fara ventilatie, in functie de consistenta dorita.

150 g Frisca

150 g Ciocolata Neagra 55%

Dupa coacere, acoperim tava cu folie alimentara iar dupa racire feliem prajitura in bucati de 5 x 5 cm pe care le glazuram cu ganache-ul facut prin incalzirea impreuna, pe baie de aburi a ciocolatei cu frisca.

Previous
Previous

Crema de Unt cu Lapte Condensat si Ciocolata Alba

Next
Next

Tort Spartak