Inghetata de Fructe

Inghetata de fructe facuta in casa, fara masina de inghetata si folosind doar 3 ingrediente. Rezultatul este o inghetata de fructe super cremoasa si aromata, nu foarte dulce. Merita sa o incercati!

Pentru o portie de inghetata:

  • 1 Kg fructe (cantarite fara samburi)

  • 2-3 Linguri Zahar

  • 1 buc Eseta Vanilie

Taiati fructele in sferturi (dupa ce ati scos eventualii samburi), puneti-le pe o tava si imprastiati putin zahar deasupra. Bagati-le la cuptor pentru aproximativ o ora, la 150C cu ventilatie sau 160C fara ventilatie. Ocazional ametecati in fructe pentru ca acestea sa nu se prinda prea tare si pentru ca aburul format in cuptor sa poata sa iasa. Scopul aici este sa eliminam cat mai multa apa din fructe.

Dupa o ora, procesati fructele cu un robot de bucatarie, blender sau mixer vertical, amestecati in piure-ul format o esenta de vanilie si acoperiti cu o folie alimentara pana cand piureul se raceste.

  • 1 buc Conserva Lapte Condensat Indulcit

  • 500 g Frisca

Spumati frisca pana la consistenta medie. Turnati laptele condensat peste piureul de fructe si mixati bine.

Combinati cele 2 si turnati compozitia rezultata in forme rezistente la congelare. Congelati minim 8 ore acoperind compozitia cu folie alimentara.

Inainte de servire, scoate de la congelator cu aproximativ 15 minute inainte.

Previous
Previous

Tort Spartak

Next
Next

Blat Umed cu Ciocolata Alba