Tort Snikers

Am vazut undeva ca cineva voia sa cumpere o reteta de tort snikers. Poate o gaseste pe asta si mai salveaza niste bani!

Am facut mai multe teste pentru a ajunge la varianta asta de Tort Snikers, pentru ca am vrut un gust puternic de arahide si am vrut ca neaparat caramelul sa curga asa, ca in reclama ! Eu zic ca am reusit :)

Pentru un tort de 18 cm diametru, aproximativ 2 kg:

Pentru blat:

  • 125 g Lapte Batut

  • 100 g Ulei

  • 2 buc Ou

  • 150 g Zahar

Se pun intr-un bol si se omogenizeaza folosind un tel.

  • 100 g Ciocolata Neagra (55%)

  • 60 g Cafea

Cafeaua fierbinte se toarna peste ciocolata si se amesteca pana se topeste si se face un ganache, care se toarna peste restul ingredientelor ude si se omogenizeaza cu un tel.

  • 150 g Faina

  • 50 g Cacao

  • 4 g Praf de Copt

  • 1 g Sare

Ingredientele uscate se amesteca intr-un bol dupa care se toarna peste ele ingredientele ude, amestecand cu o spatula doar pana la integrarea completa.

Se pune intr-o forma de 18 cm diametru si se coace la 150C, fara ventilatie pentru aproximativ 50-60 minute.

Pentru Caramel:

  • 200 g Zahar

Se topeste zaharul intr-o oala, pe foc mediu.

  • 70 g Unt

  • 150 g Frisca

  • 75 g Arahide

Cand zaharul s-a topit, se adauga pe rand untul la temperatura camerei si dupa ce acesta s-a topit, frisca la fel, la temperatura camerei. Se fierbe caramelul aproximativ 30 secunde dupa care se pune intr-un bol si se adauga arahidele prajite, sarate si maruntite cu un cutit.

Pentru Crema din interior:

  • 55 g Unt

  • 55 g Zahar Pudra

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra pana cand se aereaza si se deschide la culoare.

  • 110 g Unt Arahide

Se adauga untul de arahide si se mixeaza din nou,

  • 275 g Crema de Branza

Se adauga crema de branza rece si se mixeaza pentru a obtine o crema pufoasa si stabila.

Blatul racit se feliaza in 3 si se umple tortul folosind aproximativ 245 g crema si 200 g caramel pe fiecare strat, dupa care se acopera cu folie si se pune la rece macar 6 ore.

Pentru Crema exterior:

  • 90 g Unt

  • 60 g Zahar Pudra

  • 0.5 buc Esenta Vanilie

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra si vanilia pana cand se aereaza si se deschide la culoare.

  • 225 g Crema de Branza’

Se adauga crema de branza rece si se mixeaza pentru a obtine o crema pufoasa si stabila.

  • 75 g Ciocolata Neagra (55%)

  • 75 g Smantana pentru Frisca

Smantana si ciocolata se pun intr-un ibric sau bol mic si se topesc pe baie de aburi pentru a obtine un ganache.

Tortul se decoreaza folosind crema pentru exterior dupa care se toarna si niveleaza ganache-ul.

Felie Tort Snikers

Felie Tort Snikers

Ador sa vad straturile de crema, blat si caramel la aceasta Felie de Tort Snikers

Previous
Previous

Prajitura Tropical cu Cocos, Mango si Fructul Pasiunii

Next
Next

Mini Tarte cu Fructe