Tort simplu de ciocolata cu visine

Am vrut sa fac o reteta super simpla care sa fie gata de consumat in aceeasi zi dar care sa fie delicioasa in acelasi timp. Si pentru ca din nu stiu ce intamplare nu am facut pana acum nimic cu visine (bine, aproape nimic) am ales combinatia de ciocolata si visine pentru acest tort super ciocolatos si delicios!

Pentru un tort de 18cm diametru

Pentru Blat:

  • 133 g Ciocolata 55%

  • 80 g Cafea

Cafeaua si ciocolata se incalzesc impreuna pana cand ciocolata se topeste si amestecul se transforma intr-un ganache.

  • 166 g Lapte Batut

  • 133 g Ulei

  • 3 bc Ou

  • 200 g Zahar

Ingredientele ude se omogenizeaza dupa care se adauga peste ele ganache-ul de ciocolata cu cafea si se amesteca.

  • 200 g Faina

  • 66 g Cacao

  • 5 g Praf Copt

  • 2 g Sare

Ingredientele uscate se amesteca dupa care se toarna peste ele ingredientele ude si se amesteca doar pana la omogenizare. Blatul se pune intr-o forma de 18cm diametru si se coace la 150C fara ventilatie aproximativ 60 minute (sau pana trece testul scobitorii).

Pentru Insertul de Visine:

  • 400 g Visine

  • 100 g Zahar

  • 30 g Apa

  • 8 g Amidon

Eu am folosit visine congelate pe care le-am amestecat cu restul ingredientelor si le-am pus pe foc la fiert pana cand au scazut si s-a format un sos gros pe care l-am pus la racit.

Pentru Crema:

Daca cantitatea de crema este prea mare (nu aveti mixer planetar) puteti sa faceti crema in 3 ture, cate o tura pentru fiecare strat de crema.

  • 500 g Ciocolata 55%

  • 120 g Frisca lichida

  • 6 buc Galbenus ou

Se pun intr-un bol, pe apa calda si se amesteca pana se topeste ciocolata.

  • 750 g Mascarpone

  • 45 g Zahar pudra

  • 120 g Frisca lichida

Se amesteca cu un tel sau mixer, intr-un bol. Amestecul de ciocolata topita(cald) se pune peste cel de mascarpone(rece) si se amesteca cu mixerul.

Dupa ce blatul s-a racit, se taie in 3 felii (+ un capac) si se umple cu cate o treime din crema si cate jumatate din insertul de visine pe fiecare strat, ultima parte din crema va fi folosita pe margini si deasupra.

Puteti consuma tortul la 1-2 ore dupa umplere si il puteti pastra la temperatura camerei pana la 2 zile.


Previous
Previous

Tort de fistic cu zmeura

Next
Next

Jeleuri de fructe