Jeleuri de fructe

Jeleuri de Fructe, sau Pâte de fruits sau.. Jelibon (daca vrem sa fim mai mioritici), moi, usor gumoase, cu gust puternic de fructe, sunt un desert fin si foarte bun. Si se fac usor!

Pentru o forma de 20x20 cm

  • 400 g Piure Fructe

Incalzeste piure-ul pana la 40 C (adica sa il simti cald la atingere).

Amesteca pectina cu zaharul si toarna-le “in ploaie” peste piureul de fructe, amestecand cu un tel. Continua sa incalzesti amestecul si fierbe-l timp de aproximativ 1 minut, amestecand continu.

  • 86 g Glucoza Lichida

  • 422 g Zahar

  • 5 g Zeama Lamaie

Adauga glucoza si dupa aceea zaharul, amestecand continu. Fierbe amestecul pana cand ajunge la temperatura de 104-105 C dupa care adauga zeama de lamaie, amesteca bine si toarna-l intr-o rama de 20x20 cm, asezata pe un covoras de silicon.

Dupa ce s-a racit cam 1 ora, taie jeleul in bucati si tavaleste-le individual prin zahar. Gata!

Previous
Previous

Tort simplu de ciocolata cu visine

Next
Next

Prajitura Piersicute