Tort Rulada de Morcovi
Cand nu ai chef sa faci un tort (ca poate e cam complicat) dar o prajitura e putin prea simpla, ce faci? Simplu, faci o rulada!
Pentru o tava de 32x32 cm (aproximativ 1.6 kg) :
Pentru blat:
3 bc Ou
120 g Zahar Brun
1 g Sare
Pune-le intr-un bol si mixeaza pana cand ouale se aereaza.
75 g Ulei
Adauga uleiul si mai mixeaza putin.
90 g Nuci Macinate
113 g Faina
6 g Scortisoara
6 g Praf de Copt
Omogenizeaza ingredientele uscate si adauga-le peste spuma de oua.
135 g Ananas (din compot)
225 g Morcovi
Adauga ananasul taiat marunt si morcovii rasi pe razatoarea mica si omogenizeaza totul. Coace blatul la 175 C fara ventilatie, cam 30 minute.
Pentru crema:
110 g Unt
70 g Zahar Pudra
1/2 bc Esenta Vanilie
Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si vanilia, pana cand se deschide la culoare si isi mareste volumul.
270 g Crema de Branza
Adauga crema de branza rece si mai mixeaza 15-20 secunde, pana la omogenizare.
Pentru a-2-a crema, poti folosi compote de piersici si caise confiate (cum am facut eu), un gem de caise (sau alte fructe) sau chiar fructe proaspete. Sau poti sa lasi doar cream cheese-ul si sa rulezi direct. Pastreaza rulada la frigider minim 6 ore inainte de a o felia.
Pentru decor eu am folosit tot cream cheese (facut in plus) si bucati de piersici din compot.