Tort Rulada de Morcovi

Cand nu ai chef sa faci un tort (ca poate e cam complicat) dar o prajitura e putin prea simpla, ce faci? Simplu, faci o rulada!

Pentru o tava de 32x32 cm (aproximativ 1.6 kg) :

Pentru blat:

  • 3 bc Ou

  • 120 g Zahar Brun

  • 1 g Sare

  • Pune-le intr-un bol si mixeaza pana cand ouale se aereaza.

  • 75 g Ulei

Adauga uleiul si mai mixeaza putin.

  • 90 g Nuci Macinate

  • 113 g Faina

  • 6 g Scortisoara

  • 6 g Praf de Copt

Omogenizeaza ingredientele uscate si adauga-le peste spuma de oua.

  • 135 g Ananas (din compot)

  • 225 g Morcovi

Adauga ananasul taiat marunt si morcovii rasi pe razatoarea mica si omogenizeaza totul. Coace blatul la 175 C fara ventilatie, cam 30 minute.

Pentru crema:

  • 110 g Unt

  • 70 g Zahar Pudra

  • 1/2 bc Esenta Vanilie

Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si vanilia, pana cand se deschide la culoare si isi mareste volumul.

  • 270 g Crema de Branza

Adauga crema de branza rece si mai mixeaza 15-20 secunde, pana la omogenizare.

Pentru a-2-a crema, poti folosi compote de piersici si caise confiate (cum am facut eu), un gem de caise (sau alte fructe) sau chiar fructe proaspete. Sau poti sa lasi doar cream cheese-ul si sa rulezi direct. Pastreaza rulada la frigider minim 6 ore inainte de a o felia.

Pentru decor eu am folosit tot cream cheese (facut in plus) si bucati de piersici din compot.

Previous
Previous

Prajitura Piersicute

Next
Next

Tiramisu