Prajitura Piersicute

Piersici, Piersicute, Prajitura Piersicute si alte variatii pe aceasta tema. Oricum, stie toata lumea (peste 30 de ani, ca tinerii astia… nu te poti baza pe ei!) despre ce discutam aici!

Am testat pentru voi (a se citi pentru mine) mai multe retete, am scos tampeniile inutile si am ajuns la aceasta minunata reteta EXACTA (adica fara lingurite, cani, “faina cat intra”, etc) pentru piersicile PERFECTE!

Pentru aproximativ 30 buc:

Pentru blat:

  • 2 bc Ou

  • 125 g Ulei

  • 125 g Zahar

  • 1 bc Esenta Vanilie

Amesteca ingredientele intr-un bol mai incapator, folosind un tel.

  • 300 g Faina

  • 5 g Praf de Copt

Amesteca ingredientele uscate cu acelasi tel dupa care pune-le peste ingredientele ude si omogenizeaza cu o spatula (nu cu mana, ca e lipicios!) dupa care acopera blatul cu folie alimentara si pune-l la rece o ora.

Formeaza bile de 10 g fiecare si coace-le la 145 C, cu ventilatie, fix 15 minute!

Pentru Crema:

  • 100 g Ciocolata 55%

  • 33 g Cioolata cu Lapte

  • 133 g Smantana pentru Frisca

  • 33 g Pasta de Alune

Pentru crema am ales sa fac un ganache de ciocolata cu pasta de alune, topind pe baie de aburi ingredientele de mai sus si lasandu-le sa se raceasca cateva ore la temperatura camerei.

Alternativ poti folosi gem (eventual amestecat cu putin blat), alta crema de ciocolata, etc.

Pentru decor, decupeaza o gaura in fiecare coaja (eu am folosit o unealta pentru decorticat mere), umple cu crema si uneste cate 2 coji.

In doua recipiente mai mici, pune lapte rece in care pui colorant galben (in unul) si galben + rosu - sau portocaliu (in celalalt). Dupa ce lasi piersicile putin la frigider sa se intareasca, trece-le prin fiecare recipient cu lapte colorat catte 1 secunda dupa care tavaleste-le prin zahar.


Previous
Previous

Jeleuri de fructe

Next
Next

Tort Rulada de Morcovi