Tort Red Velvet

Tortul Red Velvet este poate cel mai american tort din cate exista. Blaturi cu unt, clasic americane, colorate rosu intens si umplute cu o crema de branza. Punctul forte al acestui tort este clar aspectul!

Mie imi place sa ornez tortul Red Velvet cu firimituri rosii pe margine pentru ca asta ii da un aspect super! Pentru aceasta varianta am ales o crema ceva mai usoara, cu crema de branza, mascarpone si frisca.

Pentru un tort de 20 cm (aproximativ 1.8 kg)

Pentru Blat:

Toate ingredientele pentru blat trebuie sa fie la temperatura camerei!

  • 120 g Unt

  • 200 g Zahar

Untul moale se spumeaza foarte bine cu zaharul, pana cand se deschide la culoare.

  • 2 buc Ou

Ouale se adauga peste unt si se mixeaza dupa fiecare.

  • 240 g Lapte batut

  • Colorant Rosu

  • 1 buc Esenta Vanilie

Laptele batut se amesteca cu esenta de vanilie si se coloreaza rosu. In functie de cat de rosu doriti sa fie blatul, folositi mai mult sau mai putin colorant. Eu prefer colorantul gel pentru ca este mai puternic si trebuie sa folosesc mai putin decat colorantul lichid.

  • 250 g Faina

  • 15 g Cacao

Combinati cacaua si faina intr-un bol separat.

Adaugati peste amestecul de unt si oua, pe rand amestecul de cacao si faina in 3 parti si laptele batut in 2 parti, incepand si terminand cu faina. Mixati usor dupa fiecare.

  • 1 Lingurita Otet (4g)

  • 1 Lingurita Bicarbonat (4 g)

Amestecati otetul si bicarbonatul si turnati-l peste blat. Mixati inca 15-20 secunde dupa care turnati blatul in 2 forme de 20 cm si coaceti-l la 175 C timp de 20-25 min.

Pentru Crema:

  • 250 g Crema de Branza

  • 250 g Mascarpone

  • 1 buc Esenta Vanilie

  • 120 g Zahar Pudra

Ingredientele la temperatura camerei se mixeaza intr-un bol.

  • 400 g Frisca

Adaugati frisca (rece)spumata nu foarte tare, rand pe rand, mixand cu un mixer sau cu o spatula.

Taiati capac de la fiecare blat dupa care feliati-l in 2. Umpleti tortul folosind aproximativ 200 g crema pe strat si restul de crema pentru margini si deasupra. Barotati tortul cu firimituri din capacele de blat taiate si pastrati-l la frigider minim 6 ore inainte de a-l consuma.

Previous
Previous

Prajitura Tosca

Next
Next

Galuste cu prune fara cartofi