Prajitura Tosca
Prajitura Tosca, o prajitura cu blat de mac, crema de vanilie si un strat de biscuiti acoperiti cu glazura de ciocolata. O prajitura foarte buna si relativ usor de facut.
Pentru o tava de 20x30 cm (aproximativ 1 kg prajitura)
Pentru blat:
220 g Albus (6 albusuri)
150 g Zahar
Albusul se pune in bolul unui mixer planetar si se mixeaza. Cand incepe sa se spumeze, se adauga putin cate putin zaharul. Se continua mixarea pana cand se obtine o spuma lucioasa si densa.
50 g Mac
20 g Nuca de Cocos
Se pune macul si nuca de cocos peste albus si se amesteca pana la integrare.
40 g Faina
3 g Praf de Copt
Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste albus. Se amesteca cu miscari usoare pana la omogenizare.
Blatul se pune intr-o tava de 20x30 cm si se coace la 175C timp de aproximativ 30 minute, pana cand se rumeneste usor deasupra.
Pentru crema:
6 buc Galbenus Ou
20 g Amidon
100 g Zahar
1 buc Esenta Vanilie
Ingredientele se combina intr-o oala, folosind un tel.
225 g Lapte
Se toarna peste galbenusuri si se fierbe pe foc mediu, amestecand continu, pana cand se ingroasa.
200 g Unt
Untul rece se pune peste crema si se amesteca pana la omogenizare.
Dupa ce crema s-a racorit, se pune peste blat si se acopera cu un strat de biscuiti de vanilie inmuiati in cafea sau lapte.
Pentru glazura:
75 g Ciocolata (55% Cacao)
38 g Unt
38 g Frisca
Se topesc pe baie de aburi si se toarna peste biscuiti, niveland cu o spatula. Prajitura se tine la rece minim 6 ore inainte de a o servi.