Galuste cu prune fara cartofi

La cererea voastra am cautat retete de galuste cu prune fara cartofi si am gasit reteta asta pe site-ul Savori Urbane , reteta care foloseste un blat din branza. Sincer, mie in continuare imi plac mai mult galustile cu prune facute cu cartofi dar recunosc ca asta este o alternativa interesanta. Un fel de papanasi fierti umpluti cu prune..

Pentru 8-9 Galuste:

  • 450 g Branza de Vaci (Nu crema, omogenizata sau altele)

  • 50 g Gris (puneti mai mult daca branza e mai uda)

  • 20 g Faina

  • 2 buc Ou

  • 2 g Sare

  • 1 Buc Coaja Lamaie

Se amesteca toate ingredientele intr-un bol, folosind o furculita. Acoperiti cu folie alimentara si puneti la frigider 30-60 minute.

  • 100 g Zahar (eu folosesc Muscovado)

  • 100 g Pesmet

  • 1 lingura Unt

  • 10-15 g Scortisoara

Topiti untul intr-o tigaie, adauga zaharul si pesmetul si amesteca. Adaugati si scortisoara si amestecati pana la omogenizare. Dupa ce amestecul este incalzit se pune deoparte.

  • 8-9 buc Prune (folositi prune cat mai mici, fara a scoate samburele)

Cu o lingura, puneti aluat de branza in mana umezita cu apa rece. Puneti o pruna in mijloc si formati o bila in jurul ei. Fierbeti galustile in apa care clocoteste usor pentru aproximativ 15 minute dupa care acoperiti-le cu amestecul de pesmet.

Previous
Previous

Tort Red Velvet

Next
Next

Tort Deliciu