Galuste cu prune fara cartofi
La cererea voastra am cautat retete de galuste cu prune fara cartofi si am gasit reteta asta pe site-ul Savori Urbane , reteta care foloseste un blat din branza. Sincer, mie in continuare imi plac mai mult galustile cu prune facute cu cartofi dar recunosc ca asta este o alternativa interesanta. Un fel de papanasi fierti umpluti cu prune..
Pentru 8-9 Galuste:
450 g Branza de Vaci (Nu crema, omogenizata sau altele)
50 g Gris (puneti mai mult daca branza e mai uda)
20 g Faina
2 buc Ou
2 g Sare
1 Buc Coaja Lamaie
Se amesteca toate ingredientele intr-un bol, folosind o furculita. Acoperiti cu folie alimentara si puneti la frigider 30-60 minute.
100 g Zahar (eu folosesc Muscovado)
100 g Pesmet
1 lingura Unt
10-15 g Scortisoara
Topiti untul intr-o tigaie, adauga zaharul si pesmetul si amesteca. Adaugati si scortisoara si amestecati pana la omogenizare. Dupa ce amestecul este incalzit se pune deoparte.
8-9 buc Prune (folositi prune cat mai mici, fara a scoate samburele)
Cu o lingura, puneti aluat de branza in mana umezita cu apa rece. Puneti o pruna in mijloc si formati o bila in jurul ei. Fierbeti galustile in apa care clocoteste usor pentru aproximativ 15 minute dupa care acoperiti-le cu amestecul de pesmet.