Tort Rasturnat de Mere si Caramel
Un tort clasic in bucatariile noastre, tortul rasturnat de mere sau prajitura rasturnata de mere e foarte usor de facut. Eu i-am adaugat un sos de Caramel pe care l-am imprastiat elegant (nu prea) deasupra.
Pentru 1.2 kg - 20cm diametru
6 buc Mere
20 g Zahar
25 g Unt
50 g Nuci/Fistic/Migdale
Ungeti tava cu unt si presarati zahar pe fund si pe margini dupa care puneti nucile. Merele se curata de coaja si samburi si se aseaza peste nuci dupa care bagati la cuptor la 180C timp de o ora.
150 g Faina
7 g Praf de copt
5 buc Oua
15 g Ulei
150 g Zahar
Glabenusurile se amesteca cu uleiul, se adauga peste faina amestecata cu praf de copt si se omogenizeaza.
Albusurile se bat cu zaharul pana rezulta o spuma moale(soft peaks).
Amestecati cele 2 compozitii cu miscari lente si turnati blatul rezultat in tava, peste mere. Coaceti la 180C pentru 1 ora.
100g Zahar
35 g Unt
75 g Frisca
Puneti zaharul intr-o oala si topiti-l pe foc mic dupa care adaugati untul si frisca pentru a forma un caramel.
Dupa ce tortul s-a copt si s-a racit, scoateti-l din tava prin rasturnare si ungeti cu mult caramel.
Se poate servi cu o lingura de frisca batuta neindulcita peste fiecare felie.