Tarta Rustica/Galette cu Fructe
O tarta clasica din bucataria franceza care e asa de usor de facut incat nici de tava nu ai nevoie!
Rapida si excelenta mai ales vara, cand sunt multe fructe proaspete in piata.
Pentru 1 tarta - 25cm diametru
250 g Faina
30 g Zahar
180 g Unt
Se pun in bolul robotului de bucatarie (sau intr-un bol obisnuit) si se amesteca pana obtineti un aluat nisipos.
55 g Apa rece
1 Lg Otet de mere
Le adaugati peste aluat si amestecati pana cand acesta se leaga. Formati un disc pe care il inveliti cu folie alimentara si il puneti la frigider pentru 30 minute.
2-3 Lg Gem de fructe
500g Fructe feliate
30 g Zahar
10 g Amidon
Aluatul se intinde intr-un disc de aproximativ 30cm diametru, se unge cu gemul de fructe, lasand o margine de cativa cm.
Amestecati fructele cu zaharul si amidonul si puneti-le in centrul aluatului dupa care marginile se impacheteaza usor.
1 buc Galbenus ou
Marginea tartei se unge cu galbenus de ou si se pune la copt la 180C pentru aproximativ 1 ora, pana cand este aurie.
Se feliaza dupa racirea completa.