Tort Mousse 3 Ciocolate

Pufos si usor, nu foarte dulce, EXTREM de ciocolatos. Am asa suna descrierea tortului asta cu trei tipuri de mousse de ciocolata si un blat pufos cu cacao. Va voi arata cum sa faceti sa obtineti un mousse pufos si moale, cu o textura super fina.

Asta numesc eu un tort de ciocolata!

Pentru un tort de 18 cm, aproximativ 1.6 kg

Pentru Blat:

  • 60 g Faina

  • 60 g Zahar

  • 20 g Cacao

  • 2 g Praf de copt (1/2 lingurite)

  • 2 g Bicarbonat (1/2 lingurite)

  • 1 g Sare

Combina toate ingredientele intr-un bol.

  • 24 g Ulei

  • 40 g Lapte

  • 40 g Lapte batut

  • 1 buc Ou

Combina si ingredientele ude, intr-un alt bol. Acum, amesteca continutul celor 2 boluri folosind o spatula, doar pana se omogenizeaza si nu mai sunt parti uscate. Toarna blatul intr-o forma de 18 cm si coace-l la 175C timp de 25 minute.

Pentru Creme:

  • 200 g Ciocolata Neagra (55% cacao)

  • 100 g Frisca lichida

  • 100g Frisca batuta

  • 1 buc Foaie gelatina (mare - 3.5g)

  • 200 g Ciocolata cu lapte

  • 100 g Frisca lichida

  • 100g Frisca batuta

  • 1 buc Foaie gelatina (mare - 3.5g)

  • 200 g Ciocolata alba

  • 100 g Frisca lichida

  • 100g Frisca batuta

  • 1 buc Foaie gelatina (mare - 3.5g)

Pentru fiecare din cele 3 mousse-uri, topeste ciocolata cu frisca lichida si adauga gelatina hidratata. Dupa ce s-a topit, adauga frisca batuta si toarna in forma, peste blatul din care ai taiat un capac subtire, incepand cu mousse-ul de ciocolata neagra, mousse-ul de ciocolata cu lapte si la sfarsit cel de ciocolata alba. Intre fiecare dintre mousse-uri, pune tortul la frigider cate jumatate de ora pentru a lasa timp stratului de crema sa se intareasca.

Pentru a scoate usor din forma tortul, foloseste pe marginea formei, folie de acetofan.

Dupa ultimul strat de crema, lasa tortul la frigider macar 6 ore pentru a se intari complet.

Previous
Previous

Eclere cu Ciocolata si glazura Ferrero

Next
Next

Pasca fara Aluat