Eclere cu Ciocolata si glazura Ferrero
Eclerele sunt delicioase. Ciocolata este preferata tuturor. Impreuna sunt combinatia perfecta dar parca lipsea ceva…..
Asa ca am decis sa imbrac totul cu o glazura cu si mai multa ciocolata si alune de padure prajite, pentru o textura crocanta.
Pentru 20 eclere:
Eclerele:
100 g Apa
100 g Lapte
100 g Unt
10 g Zahar
2 g Sare
Pune toate ingredientele intr-o cratita pe foc mediu pana cand untul se topeste. La primul clocot, da cratita de pe foc.
133 g Faina
Cerne faina si adaug-o peste lichidele tocmai date jos de pe foc. Amesteca bine pana cand nu mai ai parti uscate si intoarce-te cu cratita pe foc, amestecand in aluat dar fara a atinge fundul cratitei. Aluatul este gata cand la baza s-a format un strat subtire de aluat prins de cratita (dar nu ars).
Muta aluatul in bolul unui mixer planetar si mixeaza cu atasamentul paleta, pe viteza mica, pana cand aluatul este racit.
200 g Ou (4 oua mari)
Sparge ouale intr-un bol si bate-le putin cu un tel. Adauga-le rand pe rand peste aluat, mixand pe viteza mica pana la integrare inainte de a adauga urmatoarea cantitate de ou. Aluatul final trebuie sa fir o pasta groasa care curge foarte greu.
Formeaza eclere folosind un pos de cofetarie si un dui de 16mm zimtat si coace-le la 170 C - fara ventilatie, pana sunt aurii-maronii. Dupa coacere, intoarce eclerele cu fundul in sus si fa cateva gauri pe unde sa iasa aburul format in interior.
Crema:
500 g Lapte
40 g Amidon
40 g Cacao
200 g Zahar
8 buc Galbenus Ou
Amesteca cacaua, zaharul si amidonul intr-un bol si adauga cate putin lapte incalzit, amestecand cu un tel, pana cand se formeaza o pasta densa. Continua sa adaugi restul de lapte, amestecand in continu. La final adauga galbenusurile de ou si pune crema pe foc mediu pana cand se ingroasa si este lucioasa. Amesteca constant cu un tel pentru ca crema sa nu se prinda.
250 g Unt
Adauga untul rece peste crema si amesteca pana la incorporare dupa care umple eclerele cu crema.
Eclerele se pun la rece minim 2 ore inainte de a trece la glazurat.
Glazura:
225 g Ciocolata cu Lapte
65 g Ulei Floarea Soarelui
65 g Alune de Padure
Topeste ciocolata impreuna cu uleiul intr-un ibric, pe baie de aburi. Prajeste putin alunele de padure intr-o tigaie sau intr-o tava la cuptor dupa care marunteste-le si adauga-le peste ciocolata topita.
Glazura trebuie lasata sa se raceasca si sa se ingroase - dar nu de tot - inainte de a fi aplicata pe eclere. In cazul in care se intareste prea tare, incalzeste-o putin pe baie de aburi sau folosind un feon.
Pune glazura intr-un recipient suficient de larg cat sa incapa un ecler intreg pe lungime si scufunda fiecare ecler in glazura pana la jumatate. Pune eclerele la rece pana cand glazura se intareste complet.