Tort Hummingbird (Pasarea Colibri)

Tortul hummingbird (sau tort Pasarea Colibri, ca sa il romanizam) e un fel de combinatie dintre carrot cake si banana bread. Ia ce-i mai bun din ambele asa ca nu are cum sa nu fie un tort DELICIOS!

Pentru un tort de 18 cm, aproximativ 1.7 kg

Pentru blat:

  • 120 g Nuci Pecan

Desi le adaugam la sfarsit, o sa le trec pe astea primele pentru ca trebuie sa le prajiti putin inainte (vreo 10 minute la 150C) sa le lasati sa se raceasca dupa care sa le maruntiti cu un cutit.

  • 225 g Faina

  • 5 g Bicarbonat

  • 2 g Scortisoara

  • 1 g Sare

Combina ingredientele uscate intr-un bol.

  • 150 g Compot Ananas (cu fruct si zeama)

  • 250 g Banane

Combina compotul de ananas si bananele si proceseaza-le cu un robot de bucatarie, blender, mixer vertical, etc.

  • 2 bc Ou

  • 100 g Ulei

  • 120 g Zahar Brun

  • 90 g Zahar

  • 1 bc Esenta Vanilie

Adauga rand pe rand ingredientele de mai sus peste banane si ananas, amestecand cu un tel dupa fiecare. La final, combina ingredientele uscate cu cele ude, amestecand doar pana la integrare (pana nu mai e faina uscata in amestec).

La sfarsit sfarsit (ala de mai sus era un fals sfarsit :) ) adauga nucile pecan (pe care le pusesem primele in lista), imparte compozitia in 3 tavi sau inele de 18 cm si coace-le la 150 C fara ventilatie, 25-30 minute.

Pentru crema:

  • 180 g Unt

  • 120 g Zahar Pudra

  • 1 buc. Esenta Vanilie

Untul foarte moale se mixeaza cu zaharul pudra si esenta de vanilie cel putin 5 minute, pana devine foarte pufos si se deschide la culoare.

  • 450 g Crema de Branza

Crema de branza rece se adauga peste unt si se mai mixeaza aproximativ 30 secunde pana se obtine o crema omogena si pufoasa care poate fi folosita direct, fara a o mai lasa la racit.

Folositi aproximativ 150g de crema pe fiecare strat si restul de crema pentru a imbraca tortul. Eu l-am decorat destul de simplu, seminaked si barotat cu niste nuci pecan la baza, dar sunt sigur ca voi o sa aveti imaginatie mai buna si o sa faceti decoruri superbe!

Previous
Previous

Pandispan pentru decor

Next
Next

Cheesecake Basc