Tort de Post

Tort de post cu ciocolata si zmeura. O reteta de tort de post cu ciocolata si zmeura din al carui blat puteti face foarte usor si briose dar si banana bread. In plus, aceasta reteta nu necesita cantar!

Pentru un tort de 15 cm, ~ 1.2 kg

Pentru blat:

  • 2 Banane (200 g)

  • 4 Linguri Zahar (75 g)

  • 4 Linguri Ulei (40 g)

Piseaza bananele cu o furculita si amesteca-le cu restul ingredientelor folosind un tel.

  • 4.5 Linguri Faina (90 g)

  • 1 Lingura Cacao (15 g)

  • 1/2 Lingurita Bicarbonat (2.5 g)

  • 1/4 Lingurita Praf de Copt (1 g)

Omogenizeaza ingredientele dupa care adauga-le peste amestecul de banane.

  • 1/2 Tableta Ciocolata Neagra 50% (50 g )

Marunteste ciocolata si adaug-o peste restul ingredientelor dupa care amesteca cu o spatula pana cand nu mai sunt parti uscate. Coace blatul intr-o tava de 15 cm la 175 C timp de 45 minute.

Pentru crema:

  • 4 Tablete Ciocolata Neagra 50% (400 g)

  • 2 Buc Conserva Smantana de Cocos (400 g)

Pune ingredientele intr-un ibric sau bol si topeste-le pe baie de aburi pana obti un ganache lucios. Acopera ganache-ul cu folie alimentara si lasa-l cateva ore la temperatura camerei pana se raceste si se intareste avand consistenta unei creme Nutela.

Taie blatul in 3 felii subtiri si umple tortul folosind 200g ganache (un sfert din cantitatea totala) pe fiecare strat. Pe fiecare strat de crema pune fructe proaspete sau gem de fructe. Dupa ce tortul a stat la rece cateva ore, foloseste 300g din ganache-ul ramas (3/4 din cantitatea ramasa) pentru a imbraca tortul si 100g (1/4 din cantitate) incalzeste intr-un recipient si foloseste drept glazura.

Previous
Previous

Namelaka de Fructe

Next
Next

Tort cu Afine