Tort cu Afine

Am testat acest tort cu afine, lamaie si crema de branza acum cateva zile si juniorului meu i-a placut asa de tare incat a vrut sa i-l fac de ziua lui. Am luat-o ca pe un semn bun, cum ca testul a iesit ok si pot sa va prezit si voua reteta:


Pentru un tort de aproximativ 2 kg, 15 cm diametru:

Pentru blat:

  • 140 g Albus Ou

Spumeaza albusul de ou aflat la temperatura camerei, pana obti o spuma tare.

  • 120 g Unt

  • 210 g Zahar

  • 20 g Coaja Lamaie

Mixeaza untul cu zaharul si coaja de lamaie pana cand acesta se albeste si se spumeaza foarte bine.

  • 210 g Faina

  • 30 g Cocos

  • 10 g Praf de Copt

  • 2 g Sare

Amesteca ingredientele uscate intr-un bol pana sunt omogene.

  • 100 g Lapte caldut

  • 80 g Zeama Lamaie

Peste untul spumat, adauga rand pe rand o treime din ingredientele uscate, laptele, inca o treime din ingredientele uscate, zeama de lamaie si la sfarsit ultima parte din ingredientele uscate, mixand intre aditii.

  • 250 g Afine

Integreaza spuma de albus in 2-3 randuri adaugand la ultima aditie si afinele.

Imparte blatul in 2 sau 4 tavi de 15 cm diametru si coace-le la 160 C timp de aproximativ 40 minute, sau pana o scobitoare inserata in blat iese curata.

Pentru crema:

  • 220 g Unt Moale

  • 145 g Zahar Pudra

  • 1 buc Esenta Vanilie

Mixeaza untul cu zaharul pana cand acesta se spumeaza foarte bine si isi deschide culoarea (minim 5 minute).

  • 540 g Crema de Branza

Adauga crema de branza rece si mixeaza pana la omogenizare.

Daca ai facut 2 blaturi, taie fiecare blat in 2. Daca ai facut 4, taie cate un capac subtire de la fiecare blat si asambleaza tortul adaugand aproximativ 180 g de crema pe fiecare strat. Pune tortul la rece minim 6 ore inainte de a-l decora cu crema ramasa (tine crema la rece si reincalzeste-o putin inainte de a orna tortul).

Previous
Previous

Tort de Post

Next
Next

Namelaka