Tort de ciocolata cu zmeura
Cu un blat dens, umed, super ciocolatos, mousse pufos de zmeura si zmeura proaspata, acest tort de ciocolata cu zmeura este unul dintre cele mai cerute de clientii mei. Un tort foarte bun si fresh!
Pentru un tort de 18 cm, aproximativ 2 kg:
Pentru blat:
100 g Ciocolata neagra
60 g Cafea fierbinte
Le vom topi pe baie de aburi pana obtinem un ganache fin.
125 g Lapte batut
100 g Ulei
2 buc Ou
150 g Zahar
Se amesteca cu un tel pana se omogenizeaza dupa care integram ganache-ul de ciocolata.
150 g Faina
50 g Cacao
4 g Praf de copt
1 g Sare
Se amesteca pana la omogenizare. Adaugam lichidele peste ingredientele uscate si amestecam pana la integrare. Incercam sa amestecam cat mai putin pentru a evita dezvoltarea glutenului in faina.
Se coace la 150 C pana cand o scobitoare introdusa in blat iese curata (aproximativ 50 minute), dupa care il acoperim cu folie alimentara pana cand se raceste.
Pentru mousse-ul de zmeura:
215 g Piure zmeura
75 g Zahar
Se incalzesc pana se topeste zaharul.
7.5 g Gelatina
38 g Apa Rece
Gelatina se hidrateaza in apa rece dupa care se adauga peste piure-ul de zmeura cald, amestecand pana cand toata gelatina s-a topit.
75 g Mascarpone
225 g Frisca
Piure-ul se toarna peste mascarpone cate putin, amestecand pentru a se forma o pasta omogena. Se adauga frisca spumata destul de tare si se integreaza pentru a obtine un mousse pufos.
150 g Zmeura Proaspata
Blatul se taie in 3 felii (+ un capac subtire) si se umple folosind jumatate din cantitatea de mousse pe fiecare strat si cate 75 g de zmeura proaspata pe fiecare strat. Se pune la frigider minim 6 ore pentru a se intari.
Pentru crema de acoperire:
250 g Mascarpone
150 g Smantana pentru Frisca
30 g Zahar Pudra
1 buc Esenta Vanilie
Colorant Rosu/Roz
Ingredientele se amesteca intr-un bol folosint un tel sau mixer pana cand se intaresc dupa care cu crema obtinuta se imbraca tortul.
100 g Ciocolata 55%
100 g Smantana pentru Frisca
Se incalzesc intr-un ibric pe baie de aburi pana cand ciocolata se topeste si obtinem un ganache lucios care se toarna peste tort pentru a obtine un decor “drip”.