Tort cu Afine si Lime

Mai avem pe site o reteta de tort cu afine (si lamaie) dar mai multe retete nu strica, asa ca astazi facem tort cu afine si lime (voi puteti face si cu lamaie in loc de lime). Blaturi umede cu lamaie(lime), mousse de afine si insert de lime, un tort foarte fresh!

Pentru un tort de 18 cm, aproximativ 2kg

Pentru Blat:

  • 105g Albus Ou

  • 80g Zahar

Spumeaza oul usor dupa care adaugi incet zaharul pentru a obtine o bezea lucioasa si stabila.

  • 90g Unt

  • 75g Zahar

  • 12g Coaja Lime

Mixeaza untul moale cu zaharul si coaja de lime pana cand se deschide la culoare.

  • 160g Faina

  • 20g Cocos

  • 6g Praf de Copt

  • 1g Sare

Amesteca ingredientele intr-un bol.

  • 135g Lapte

Peste untul spumat, adauga ingredientele uscate si laptele, alternativ, in 2-3 etape, amestecand doar pana la integrare. La final, integreaza bezeaua cu miscari largi pentru a pastra cat mai mult din aerul din ea.

Coace blatul intr-un inel de 18 cm la 150C fara ventilatie pana cand trece testul scobitorii.

Pentru inserul de lime:

  • 75g Zeama Lime

  • 60g Zahar

  • 1 buc Ou

Incalzeste zeama de lime si zaharul dupa care toarna-le peste oul batut usor. Pune-le intr-un bol pe baie de aburi si gateste-le amestecand cu o spatula pana cand se ingroasa.

  • 50g Unt

  • 100g Coaja confiata Lime

Adauga untul si amesteca pana la integrare dupa care integreaza coaja confiata de lime.

Pentru mousse-ul de afine:

  • 215 g Piure Afine

  • 65g Zahar

  • 7.5g Gelatina

  • 38g Apa

Incalzeste piure-ul de afine si zaharul intr-un ibric pana cand se topeste. Hidrateaza gelatina in apa rece dupa care pune-o peste piure-ul cald ca sa se topeasca.

  • 80g Mascarpone

  • 225g Frisca

Toarna piure-ul peste mascarpone amestecand cu un tel dupa care integreaza frisca in 2-3 etape.

Taie blatul racit in 3 felii si umple-l folosind aproximativ 320g de mousse si 150g de insert pe fiecare strat. Lasa tortul la rece minim 6 ore inainte de a-l decora.

Pentru crema decor:

  • 135g Unt

  • 90g Zahar Pudra

  • 1buc Esenta Vanilie

Spumeaza untul cu zaharul pudra si vanilia pana cand se deschide la culoare.

  • 335g Crema de Branza

Adauga crema de branza si mai spumeaza putin pana la integrare dupa care foloseste crema pentru a imbraca tortul, Pentru decor eu am folosit flori comestibile si afine proaspete, ca asa mi-a venit :)






Previous
Previous

Blat de fistic

Next
Next

Tort de ciocolata cu zmeura