Tort de Ciocolata cu Fructe de Padure

Nici nu mai stiu de unde am luat reteta asta de tort cu ciocolata si fructe de padure, dar stiu ca am modificat destul de mult la ea, in timpul de cand o fac. Initial m-a atras decorul care desi mi-am dat seama mai tarziu ca e putin greoi pentru clienti (se taie mai greu ciocolata aia de pe margine) arata foarte bine!

Bineinteles ca in loc de fructe de padure voi puteti pune si alte fructe (visine cred ca merg bine) sau chiar alte inserturi (compote-uri sau alte nebunii).

Pentru un tort de 20 cm, aproximativ 2.2 kg

Pentru blat, am folosit reteta de blat pufos de cacao pe care l-am taiat in 3 felii si l-am insiropat cu lapte (nu imi place sa adaug mai mult zahar decat e necesar in produse, asa ca nu folosesc sirop de zahar pentru insiropat).

Pentru crema:

  • 150 g Ciocolata neagra 55%

  • 150 g Ciocolata cu lapte

  • 120 g Smantana pentru frisca

  • 2 Buc Foi gelatina

Foile de gelatina se hidrateaza in apa rece. Ciocolata si frisca se topesc pe baie de aburi dupa care se adauga gelatina stoarsa si se amesteca pana aceasta se topeste.

  • 350 g Smantana pentru frisca

Se spumeaza si se adauga peste ciocolata topita pentru a forma un mousse.

  • 300 g Fructe de padure

Se adauga in mouse si se construieste tortul, impartind crema in 2 intre straturile de blat. Dupa ce sta la rece cateva ore (macar vreo 6), puteti face decorul folosind o fasie curata de folie cu bule peste care turnati ciocolata alba si cu lapte, topita si temperata pe care o infasurati in jurul tortului. Acoperiti tortul cu fructe proaspete dupa ce s-a intarit ciocolata de pe margine.

Previous
Previous

Paris - Brest

Next
Next

Blat pufos cu cacao