Paris - Brest

Un fel de ecler, denumit dupa faimoasa (?) cursa ciclista intre Paris si Brest (de unde si forma rotunda, ca o roata de bicicleta), aceasta prajitura este mult, mult mai buna decat pare!

Pentru 10-12 Paris - Brest

Pentru Crema:

  • 9 buc Galbenus ou

  • 150 g Zahar

  • 30 g Amidon

  • 1 buc Esenta vanilie

Se pun intr-o oala se si amesteca cu un tel pana la omogenizare.

  • 337 g Lapte

Se adauga peste galbenusuri si se pune pe foc, amestecand continu pana cand crema fierbe, se ingroasa si devine lucioasa. Se lasa la racit.

  • 300 g Unt

  • 300 g Pralina

Untul moale se spumeaza cu un mixer. Se adauga crema de unt rece si se amesteca dupa care se adauga pralina si se mixeaza bine.

Pentru Blat:

  • 100 g Apa

  • 100 g Lapte

  • 100 g Unt

  • 10 g Zahar

  • 2 g Sare

Se pun intr-o oala pe foc pana la primul clocot.

  • 133 g Faina

Se adauga si se amesteca. Se pune inapoi pe foc si se amesteca cateva minute. Se lasa la racit.

  • 200 g Ou

Se integreaza in blat, se poseaza cercuri de aprox. 6-7 cm care se impaneaza cu fulgi de migdale si se coc la 165 C timp de 40 min. Cojile se taie in doua si se umplu cu crema.

Previous
Previous

Macarons cu Ciocolata si Fructul Pasiunii

Next
Next

Tort de Ciocolata cu Fructe de Padure