Paris - Brest
Un fel de ecler, denumit dupa faimoasa (?) cursa ciclista intre Paris si Brest (de unde si forma rotunda, ca o roata de bicicleta), aceasta prajitura este mult, mult mai buna decat pare!
Pentru 10-12 Paris - Brest
Pentru Crema:
9 buc Galbenus ou
150 g Zahar
30 g Amidon
1 buc Esenta vanilie
Se pun intr-o oala se si amesteca cu un tel pana la omogenizare.
337 g Lapte
Se adauga peste galbenusuri si se pune pe foc, amestecand continu pana cand crema fierbe, se ingroasa si devine lucioasa. Se lasa la racit.
300 g Unt
300 g Pralina
Untul moale se spumeaza cu un mixer. Se adauga crema de unt rece si se amesteca dupa care se adauga pralina si se mixeaza bine.
Pentru Blat:
100 g Apa
100 g Lapte
100 g Unt
10 g Zahar
2 g Sare
Se pun intr-o oala pe foc pana la primul clocot.
133 g Faina
Se adauga si se amesteca. Se pune inapoi pe foc si se amesteca cateva minute. Se lasa la racit.
200 g Ou
Se integreaza in blat, se poseaza cercuri de aprox. 6-7 cm care se impaneaza cu fulgi de migdale si se coc la 165 C timp de 40 min. Cojile se taie in doua si se umplu cu crema.