Blat pufos cu cacao

Genoise este un blat de tort pufos, cu cacao si unt. Foarte usor de facut si foarte versatil, eu folosesc acest blat la o gramada de torturi!


Pentru o forma de 20 cm:

  • 5 buc Ou

  • 170 g Zahar

  • 2 g Sare

Se pun in bolul unui mixer planetar si se incalzesc pe baie de aburi pana cand zaharul s-a topit. Se spumeaza cateva minute pana se obtine o spuma densa.

  • 37 g Cacao

  • 75 g Faina

Se amesteca si se adauga peste spuma de ou, cate putin, amestecand usor pana la integrare.

  • 53 g Unt

Se topeste si se amesteca cu o parte din blat. Se amesteca cele 2 compozitii, se pune blatul intr-o forma de 20cm si se coace la 175 C pentru aprox 30 min, pana o scobitoare iese curata din blat.

Previous
Previous

Tort de Ciocolata cu Fructe de Padure

Next
Next

Cozonac Insiropat (Babka)