Tort Curcubeu
Un tort cu aspect spectaculos, cu blaturi colorate in culorile curcubeului (se poate colora si crema daca doriti) cu care sigur veti impresiona. Pe cat este de aratos, pe atat este de bun, cu blaturi de vanilie si crema pufoasa cu frisca si mascarpone.
Pentru un tort de 15cm diametru, aproximativ 2 kg:
150g Unt
180g Zahar
Mixeaza untul moale cu zaharul pentru cateva minute pana cand se deschide la culoare si se aereaza.
4buc Oua
Adauga pe rand ouale in unt si mixeaza bine dupa fiecare. Ai grija ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.
270g Faina
12g Praf de copt
3g Sare
1buc Esenta Vanilie
220g Lapte batut
Amesteca faina cu sarea si praful de copt intr-un bol si esenta de vanilie cu laptele batut in alt bol. Adauga pe rand cate jumatate din fiecare bol peste amestecul de ou cu unt, amestecand dupa fiecare aditie.
Aluatul rezultat ajunge pentru 6 blaturi de 15 cm, pe care le vei colora in culorile curcubeului si le vei coace la 175 C timp de aproximativ 20 min.
140g Crema de Branza
140g Mascarpone
1buc Esenta Vanilie
65g Zahar Pudra
Amesteca branzele (la temperatura camerei) cu zaharul si esenta de vanilie pana sunt bine omogenizate.
225g Frisca
Adauga frisca batuta moale peste branze si integreaz-o cu o spatula. Daca vrei sa colorezi crema, imparte-o in 5 parti egale, altfel, umple tortul cu crema (avand grija sa pui blaturile in ordinea corecta a culorilor (ROGVAIV) si pune-l la rece macar 4-6 ore.
Acopera tortul cu crema de unt dupa care decoreaza-l cu siraguri de pasta de zahar colorate pe care le poti face cu un extruder. Deasupra poti folosi bomboane m&m pentru decor.