Tort Curcubeu

Un tort cu aspect spectaculos, cu blaturi colorate in culorile curcubeului (se poate colora si crema daca doriti) cu care sigur veti impresiona. Pe cat este de aratos, pe atat este de bun, cu blaturi de vanilie si crema pufoasa cu frisca si mascarpone.

Pentru un tort de 15cm diametru, aproximativ 2 kg:


  • 150g Unt

  • 180g Zahar

Mixeaza untul moale cu zaharul pentru cateva minute pana cand se deschide la culoare si se aereaza.

  • 4buc Oua

Adauga pe rand ouale in unt si mixeaza bine dupa fiecare. Ai grija ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.

  • 270g Faina

  • 12g Praf de copt

  • 3g Sare

  • 1buc Esenta Vanilie

  • 220g Lapte batut

Amesteca faina cu sarea si praful de copt intr-un bol si esenta de vanilie cu laptele batut in alt bol. Adauga pe rand cate jumatate din fiecare bol peste amestecul de ou cu unt, amestecand dupa fiecare aditie.

Aluatul rezultat ajunge pentru 6 blaturi de 15 cm, pe care le vei colora in culorile curcubeului si le vei coace la 175 C timp de aproximativ 20 min.


  • 140g Crema de Branza

  • 140g Mascarpone

  • 1buc Esenta Vanilie

  • 65g Zahar Pudra

Amesteca branzele (la temperatura camerei) cu zaharul si esenta de vanilie pana sunt bine omogenizate.

  • 225g Frisca

Adauga frisca batuta moale peste branze si integreaz-o cu o spatula. Daca vrei sa colorezi crema, imparte-o in 5 parti egale, altfel, umple tortul cu crema (avand grija sa pui blaturile in ordinea corecta a culorilor (ROGVAIV) si pune-l la rece macar 4-6 ore.

Acopera tortul cu crema de unt dupa care decoreaza-l cu siraguri de pasta de zahar colorate pe care le poti face cu un extruder. Deasupra poti folosi bomboane m&m pentru decor.



Previous
Previous

Chec cu Lamaie

Next
Next

Prajitura Krantz