Tort cu Mango
Asta este tortul preferat al lui Carmen iar reteta originala este de la Enjoy Dessert.
Un tort foarte fresh cu blaturi umede cu lamaie si cocos, cream cheese si insert de mango curd, sigur o sa va placa!
Pentru un tort de 18 cm, aproximativ 2 kg
Pentru Blaturi:
145 g Albus
120 g Zahar
O sa facem o bezea franceza spumand usor albusurile dupa care adaugam treptat zaharul, mixand pe viteza medie pana obtinem o bezea stabila si lucioasa.
120 g Unt
15 g Coaja de Lamaie
100 g Zahar
Mixam untul moale cu zaharul si coaja de lamaie pana cand se deschide la culoare si se mareste in volum.
210 g Faina
30 g Nuca Cocos
7.5 g Praf de Copt
2 g Sare
180 g Lapte
Omogenizam ingredientele uscate intr-un bol dupa care le adaugam peste untul spumat in 3 etape, alternand cu laptele caldut in 2 etape. La final integram bezeaua, impartim blatul in 2 inele de 18 cm si le coacem la 160 C fara ventilatie aproximativ 25 minute.
Pentru Curdul de Mango:
180 g Piure Mango
20 g Zeama Lamaie
2 bc Galbenus Ou
75 g Zahar Brun
Incalzim piure-ul de mango cu zeama de lamaie dupa care le turnam peste galbenusurile amestecate cu zahar brun. Punem bolul pe baie de aburi si amestecam cu o spatula pana cand crema se ingroasa destul de tare.
60 g Unt
La final integram untul, acoperim crema cu folie alimentara si o punem la racit.
Pentru Cream Cheese:
225 g Unt
150 g Zahar Pudra
1 bc Esenta Vanilie
Mixam untul moale cu zaharul pudra si vanilia pana cand se deschide foarte tare la culoare si devine aerat.
565 g Crema de Branza
Adaugam crema de branza rece si mixam doar pana la integrare.
Taiem blaturile racite in 2 pentru a obtine 4 felii de blat pe care le umplem cu cate 185 g Cream Cheese pe fiecare strat si 60 g Curd Mango pe fiecare strat. Restul de Cream Cheese va fi folosit pentru a imbraca tortul.
Pentru Glazura de Mango:
25 g Ciocolata Alba
50 g Mascarpone
75 g Mango Curd
Intr-un ibric sau bol mic topim ciocolata alba amestecata cu mascarpone dupa care adaugam curdul de mango si amestecam bine. Glazura calduta se toarna peste tortul decorat in crema si se niveleaza cu o spatula.