Tort cu Mango

Asta este tortul preferat al lui Carmen iar reteta originala este de la Enjoy Dessert.

Un tort foarte fresh cu blaturi umede cu lamaie si cocos, cream cheese si insert de mango curd, sigur o sa va placa!

Pentru un tort de 18 cm, aproximativ 2 kg

Pentru Blaturi:

  • 145 g Albus

  • 120 g Zahar

O sa facem o bezea franceza spumand usor albusurile dupa care adaugam treptat zaharul, mixand pe viteza medie pana obtinem o bezea stabila si lucioasa.

  • 120 g Unt

  • 15 g Coaja de Lamaie

  • 100 g Zahar

Mixam untul moale cu zaharul si coaja de lamaie pana cand se deschide la culoare si se mareste in volum.

  • 210 g Faina

  • 30 g Nuca Cocos

  • 7.5 g Praf de Copt

  • 2 g Sare

  • 180 g Lapte

Omogenizam ingredientele uscate intr-un bol dupa care le adaugam peste untul spumat in 3 etape, alternand cu laptele caldut in 2 etape. La final integram bezeaua, impartim blatul in 2 inele de 18 cm si le coacem la 160 C fara ventilatie aproximativ 25 minute.

Pentru Curdul de Mango:

  • 180 g Piure Mango

  • 20 g Zeama Lamaie

  • 2 bc Galbenus Ou

  • 75 g Zahar Brun

Incalzim piure-ul de mango cu zeama de lamaie dupa care le turnam peste galbenusurile amestecate cu zahar brun. Punem bolul pe baie de aburi si amestecam cu o spatula pana cand crema se ingroasa destul de tare.

  • 60 g Unt

La final integram untul, acoperim crema cu folie alimentara si o punem la racit.

Pentru Cream Cheese:

225 g Unt

150 g Zahar Pudra

1 bc Esenta Vanilie

Mixam untul moale cu zaharul pudra si vanilia pana cand se deschide foarte tare la culoare si devine aerat.

565 g Crema de Branza

Adaugam crema de branza rece si mixam doar pana la integrare.

Taiem blaturile racite in 2 pentru a obtine 4 felii de blat pe care le umplem cu cate 185 g Cream Cheese pe fiecare strat si 60 g Curd Mango pe fiecare strat. Restul de Cream Cheese va fi folosit pentru a imbraca tortul.

Pentru Glazura de Mango:

  • 25 g Ciocolata Alba

  • 50 g Mascarpone

  • 75 g Mango Curd

Intr-un ibric sau bol mic topim ciocolata alba amestecata cu mascarpone dupa care adaugam curdul de mango si amestecam bine. Glazura calduta se toarna peste tortul decorat in crema si se niveleaza cu o spatula.

Previous
Previous

Choux Crocant cu Ciocolata si Pralina

Next
Next

Crema de Zmeura