Crema de Zmeura
Cand am facut reteta asta mi-am dorit o crema de zmeura pe care sa o folosesc intr-un ecler, sa nu se intareasca foarte mult la rece, sa aiba culoare frumoasa si gust pronuntat. Am obtinut exact ce imi doream dar mi-am dat seama ca ar merge foarte bine sa o folosesc si ca insert intr-un tort, sa o pun in tarte sau alte produse, ceea ce o sa si fac… intr-un episor viitor.
Momentan va las reteta acestei creme de zmeura (practic un curd de zmeura) foarte fina si usor de facut
Pentru aproximativ 350g crema:
3 bc Glabenus Ou
100 g Zahar
Amesteca galbenusurile si zaharul intr-un bol mai mare.
270 g Piure Zmeura
Incalzeste putin piure-ul de zmeura si toarna-l peste galbenusuri. Pune bolul pe baie de aburi si gateste crema pana cand se ingroasa destul de mult (vezi video pentru textura)
80 g Unt
Fie adauga untul moale in crema si amesteca pana la omogenizare sau, daca ai un blender vertical foloseste-l pentru a obtine o emulsie si mai buna si o crema mai fina si lucioasa.
Acopera crema cu folie alimentara in contact si las-o sa se raceasca inainte de a o folosi in desertul preferat.