Tort cu Ciocolata alba si Zmeura

Ce am învățat de când am laborator e că lumea cumpără orice are fistic sau zmeură. Tortul ăsta are blat umed cu fistic, cremă fină de ciocolată albă și insert de zmeură, așa că sigur o să fie un hit!

Pentru un tort de 18 cm, aproximativ 2.4 kg

Pentru blat:

  • 95 g unt

  • 135 g zahăr

Mixează untul cu zahărul până când e bine aerat și deschis la culoare.

  • 5 bucăți ou

Adaugă ouăle la temperatura camerei, rând pe rând, și mixează bine după fiecare.

  • 145 g făină

  • 110 g fistic

  • 9 g praf de copt

Pune ingredientele într-un robot de bucătărie și procesează-le până când fisticul devine foarte mărunțit. Adaugă ingredientele peste cele umede și amestecă cu o spatulă.

  • 95 g ciocolată albă

Topește ciocolata albă și adaug-o peste restul ingredientelor, amestecând ușor cu o spatulă până la integrare.

Împarte blatul în 2 inele de 18 cm și coace la 160°C fără ventilație timp de aproximativ 30 minute, sau până când blatul trece testul scobitorii.

Pentru insertul de zmeură:

  • 3 gălbenușuri

  • 75 g zahăr

  • 200 g piure de zmeură

Toarnă piureul de zmeură fierbinte peste gălbenușurile amestecate cu zahărul, apoi gătește-le pe baie de aburi până când se îngroașă și temperatura compoziției trece de 82°C.

  • 60 g unt

Adaugă untul și amestecă până când este complet integrat, apoi acoperă insertul cu folie alimentară și pune-l la rece 2-3 ore.

Pentru crema de ciocolată albă:

  • 530 g ciocolată albă

  • 266 g smântână pentru frișcă

Topește-le împreună pentru a forma un ganache pe care îl acoperi cu folie alimentară și îl pui la rece minimum 6 ore.

  • 250 g mascarpone

Mixează 500 g din crema de ciocolată albă cu mascarpone până când obții o cremă pufoasă și albă. Nu mixa excesiv, deoarece această cremă tinde să se taie dacă este mixată prea mult.

Pentru asamblare, taie fiecare blat în 2, obținând un total de 4 blaturi, pe care le umpli cu 250 g de cremă de ciocolată albă și mascarpone pe fiecare strat și 100 g insert de zmeură pe fiecare strat. Pune tortul la rece 6-8 ore.

  • 300 g mascarpone

Mixează restul de 300 g din crema de ciocolată albă cu mascarpone până când obții o cremă pufoasă și albă. Aceasta este crema de acoperire, cu proporții diferite de ciocolată albă/mascarpone față de crema folosită la umplut.

Pentru decor, eu am folosit zmeură proaspătă și fistic mărunțit, pentru că îmi plac decorurile simple.

Previous
Previous

Tort de Ciocolata - Fara Gluten

Next
Next

Negresa fara gluten