Negresa fara gluten

Prajitura Negresa, dar de data asta o reteta fara gluten. Are o consistenta foarte faina, usor pufoasa, usor gumata, de care o sa te indragostesti.

Nu va mint, nu e pentru ca s-a cerut ci pentru ca am gasit-o intr-o carte si mi-a placut cum arata!

Pentru o tava de 20x20 cm:

  • 70 g Cacao

  • 33 g Cafea (espresso, deci lichida)

  • 280 g Lapte

  • 113 g Unt

Pune cacaua intr-o oala, adauga cafeaua si amesteca cu un tel. Toarna usor laptele pentru a forma o pasta groasa pe care o diluezi treptat iar la final adaugi untul si pui pe foc mic spre mediu. Amesteci continu cu o spatula de silicon, curatand baza oalei pentru ca nu cumva sa se prinda compozitia, pana la primul clocot. Acoperi si dai deoparte.

Pui ingredientele uscate in bolul mixerului planerat si le omogenizezi dupa care adaugi ouale si vanilia. Mixezi la inceput pe viteza mai mica dar dupa ce se omogenizeaza pe viteza maxima timp de 1-2 minute.

Adaugi amestecul de lapte si cacao, fierbinte si mixexi inca vreo 2 minute.

Pui la copt intr-o tava de 20x20 cm, la 175 C fara ventilatie timp de aproximativ 35 minute iar cand o scoti, o lasi sa se raceasca in tava macar 10-15 minute inainte de a o transfera pe un gratar pentru racire completa. Ca decor, poti sa o pudrezi cu cacao sau… nu :)

Next
Next

Mini Pavlova cu Zmeura