Tort cu Banane
Ideea pentru acest tort cu mousse de banane si banane caramelizate mi-a venit cand am vazut ca se cere destul de des o crema de banane (pe diverse grupuri pe Facebook) dar am vrut sa ii dau si un “unghi” putin diferit, asa ca mi-a venit ideea sa folosesc doar ingrediente din Lidl pentru a-l face. Cum vi se pare ideea?
Pentru un tort de 18 cm, aproximativ 2 kg
Pentru blat:
150 g Faina
45 g Cacao
5 g Praf de Copt
5 g Bicarbonat
1 g Sare
Omogenizeaza ingredientele uscate intr-un bol.
60 g Ulei
100 g Lapte
100 g Lapte Batut
1 Buc Ou + 1 Buc Galbenus
150 g Zahar
Omogenizeaza ingredientele ude intr-un bol separat dupa care le torni peste cele uscate si amesteci doar pana la omogenizare. Pune blatul intr-o forma de 18 cm si coace la 175C fara ventilatie pana cand o scobitoare inserata in blat, iese curata (aproximativ 30 minute).
Pentru bananele caramelizate:
500 g Banane Necoapte (cantitate fara coaja)
50 g Unt
70 g Zahar Brun
Taie bananele in felii si prajeste-le in unt pana cand sunt un maro destul de inchis. Pune zaharul brun si mai tine-le pe foc doar pana cand tot zaharul s-a topit. Scoate bananele pe un platou pentru a se raci.
Pentru Mousse-ul de banane:
300 g Banane Coapte (cantitate fara coaja)
50 g Zahar
1 Buc Esenta Vanilie
Proceseaza bananele cu zaharul si vanilia, folosind un blender sau un robot de bucatarie. Ca sa te asiguri ca s-a topit zaharul, poti incalzi usor amestecul.
10 g Gelatina Granule
50 g Apa
Hidrateaza gelatina in apa rece dupa care topeste-o pe baie de aburi sau direct pe foc (cu grija) dupa care adaug-o peste piureul de banane si amesteca.
300 g Smantana pentru Frisca
Spumeaza smantana pentru frisca dupa care integreaz-o in banane pentru a obtine mousse-ul.
Taie blatul racit in 3 felii si umple-l cu mousse-ul si bananele caramelizate, un strat de blat, jumatate din mousse, jumatate din bananele caramelizate, iarasi blat, restul de mousse, restul de banane caramelizate si terminand cu ultimul strat de blat. Pune tortul la rece pentru minim 6 ore.
Pentru crema de ciocolata:
Pentru crema de acoperire am folosit reteta de crema de ciocolata cu mascarpone.