Tort cu Banane

Ideea pentru acest tort cu mousse de banane si banane caramelizate mi-a venit cand am vazut ca se cere destul de des o crema de banane (pe diverse grupuri pe Facebook) dar am vrut sa ii dau si un “unghi” putin diferit, asa ca mi-a venit ideea sa folosesc doar ingrediente din Lidl pentru a-l face. Cum vi se pare ideea?


Pentru un tort de 18 cm, aproximativ 2 kg

Pentru blat:

  • 150 g Faina

  • 45 g Cacao

  • 5 g Praf de Copt

  • 5 g Bicarbonat

  • 1 g Sare

Omogenizeaza ingredientele uscate intr-un bol.

  • 60 g Ulei

  • 100 g Lapte

  • 100 g Lapte Batut

  • 1 Buc Ou + 1 Buc Galbenus

  • 150 g Zahar

Omogenizeaza ingredientele ude intr-un bol separat dupa care le torni peste cele uscate si amesteci doar pana la omogenizare. Pune blatul intr-o forma de 18 cm si coace la 175C fara ventilatie pana cand o scobitoare inserata in blat, iese curata (aproximativ 30 minute).

Pentru bananele caramelizate:

  • 500 g Banane Necoapte (cantitate fara coaja)

  • 50 g Unt

  • 70 g Zahar Brun

Taie bananele in felii si prajeste-le in unt pana cand sunt un maro destul de inchis. Pune zaharul brun si mai tine-le pe foc doar pana cand tot zaharul s-a topit. Scoate bananele pe un platou pentru a se raci.

Pentru Mousse-ul de banane:

  • 300 g Banane Coapte (cantitate fara coaja)

  • 50 g Zahar

  • 1 Buc Esenta Vanilie

Proceseaza bananele cu zaharul si vanilia, folosind un blender sau un robot de bucatarie. Ca sa te asiguri ca s-a topit zaharul, poti incalzi usor amestecul.

  • 10 g Gelatina Granule

  • 50 g Apa

Hidrateaza gelatina in apa rece dupa care topeste-o pe baie de aburi sau direct pe foc (cu grija) dupa care adaug-o peste piureul de banane si amesteca.

  • 300 g Smantana pentru Frisca

Spumeaza smantana pentru frisca dupa care integreaz-o in banane pentru a obtine mousse-ul.

Taie blatul racit in 3 felii si umple-l cu mousse-ul si bananele caramelizate, un strat de blat, jumatate din mousse, jumatate din bananele caramelizate, iarasi blat, restul de mousse, restul de banane caramelizate si terminand cu ultimul strat de blat. Pune tortul la rece pentru minim 6 ore.

Pentru crema de ciocolata:

Pentru crema de acoperire am folosit reteta de crema de ciocolata cu mascarpone.

Felie de tort cu mousse de banane si banane caramelizate
Previous
Previous

Tiramisu

Next
Next

Streusel Noisette