Streusel Noisette
Cum adica? Cum adica cum adica?
N-ati vazut bilele alea cu care orneaza oamenii pe instagram entremet-urile? Si nu v-ati intrebat cum se numesc, cum se fac, cu ce se mananca? Lasa ca m-am intrebat eu si pentru voi! Asadar un fel de biscuite cu gust puternic de alune de padure (sau alte nuci, daca doriti) care are mai multe moduri in care poate fi folosit (vedeti in video). Adauga un aspect foarte fain monoportiilor, tartelor sau torturilor entremet si vine pe langa si cu gust si textura!
Pentru o portie:
65 g Alune de Padure (sau alte nuci)
Procesati alunele cu un robot de bucatarie pana obtineti o faina nu neaparat foarte fina (sau daca gasiti, puteti folosi direct faina de alune, migdale, etc) dupa care prajiti putin faina in cuptor (cam 10 minute la 150C).
50 g Zahar Brun
50 g Faina
50 g Unt (Rece)
Puneti toate ingredientele impreuna cu faina de alune racita intr-un bol si framantati cu mainile pana cand obtineti un aluat faramicios dar omogen (puteti folosi si mixerul planetar cu atasamentul paleta, pentru cantitati mai mari). Acoperiti cu folie alimentara si puneti la frigider pentru 1 ora.
Formati bile egale (mai mari sau mai mici, dupa preferinte) cu aluatul rece si coaceti la 160 C cu ventilatie aproximativ 12 minute (sau pana au culoarea dorita de voi). Folositi bilele pentru decor dupa ce s-au racit complet.