Blat de fistic

Blat de fistic pentru torturi sau prajituri, pufos dar si umed, exact asa cum imi place mie (adica nu mai trebuie insiropat).

Pentru 2 blaturi (4 straturi de blat) de 20 cm:

  • 125 g Unt

  • 180 g Zahar

Mixeaxa untul moale cu zaharul pana cand se deschid la culoare si cresc in volum.

  • 6 buc Ou

Adauga ouale (la temperatura camerei) pe rand, mixand dupa fiecare.

  • 190 g Faina

  • 150 g Fistic

  • 12 g Praf de Copt

Proceseaza impreuna ingredientele intr-un robot de bucatarie, pana cand fisticul este destul de fin. Adauga ingredientele uscate peste cele ude si amesteca pana la integrare.

  • 125 g Ciocolata Alba

Topeste ciocolata si adaug-o peste compozitia de blat, amestecand doar pana la integrare.

Imparte compozitia in doua tavi de 20 cm si coace-le la 160C, fara ventilatie timp de aproximativ 30 minute. Dupa racire, taie fiecare blat in 2 pentru a obtine 4 blaturi groase de aproximativ 1 cm.

Previous
Previous

Crema rosie pentru torturi si prajituri

Next
Next

Tort cu Afine si Lime