Blat de fistic
Blat de fistic pentru torturi sau prajituri, pufos dar si umed, exact asa cum imi place mie (adica nu mai trebuie insiropat).
Pentru 2 blaturi (4 straturi de blat) de 20 cm:
125 g Unt
180 g Zahar
Mixeaxa untul moale cu zaharul pana cand se deschid la culoare si cresc in volum.
6 buc Ou
Adauga ouale (la temperatura camerei) pe rand, mixand dupa fiecare.
190 g Faina
150 g Fistic
12 g Praf de Copt
Proceseaza impreuna ingredientele intr-un robot de bucatarie, pana cand fisticul este destul de fin. Adauga ingredientele uscate peste cele ude si amesteca pana la integrare.
125 g Ciocolata Alba
Topeste ciocolata si adaug-o peste compozitia de blat, amestecand doar pana la integrare.
Imparte compozitia in doua tavi de 20 cm si coace-le la 160C, fara ventilatie timp de aproximativ 30 minute. Dupa racire, taie fiecare blat in 2 pentru a obtine 4 blaturi groase de aproximativ 1 cm.