Tort Cifra
Nu e mare lucru de spus in plus despre tortul cifra cu foi de miere, toata lumea stie despre ce e vorba asa ca trecem direct la subiect!
Pentru 2 cifre de aproximativ 1 kg fiecare:
Pentru blat:
80 g Miere
1 buc. Ou
140 g Zahar
90 g Lapte
90 g Ulei
5 g Bicarbonat (1.5 lingurite)
Ingredientele se pun intr-o oala si se incalzesc doar pana cand tot zaharul este topit dupa care se lasa la racit pana ajung la temperatura camerei.
460 g Faina
Lichidul se adauga peste faina si se amesteca pana obtinem un aluat. Daca aluatul este prea moale, se poate inveli cu folie alimentara si lasa inca o perioada la racorit.
Se intind foi subtiri de 2-3 mm din care se decupeaza formele dorite, se impunge aluatul din loc in loc cu furculita si se coace la 175 C, fara ventilatie, 6-7 minute (sau pana cand blatul este usor maroniu).
Pentru crema:
400 g Ciocolata Alba
200 g Frisca
Se topesc pe baie de aburi dupa care ganache-ul format se pune la rece pana se intareste.
600 g Mascarpone
Se agauga peste ganache-ul de ciocolata alba si se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa cu care vom umple tortul.
Intre straturile de blat se pun fructe proaspete (capsuni, zmeura, etc) iar tortul se decoreaza cu fructe, bezele, macarons, etc.