Tort Cifra

Nu e mare lucru de spus in plus despre tortul cifra cu foi de miere, toata lumea stie despre ce e vorba asa ca trecem direct la subiect!

Pentru 2 cifre de aproximativ 1 kg fiecare:

Pentru blat:

  • 80 g Miere

  • 1 buc. Ou

  • 140 g Zahar

  • 90 g Lapte

  • 90 g Ulei

  • 5 g Bicarbonat (1.5 lingurite)

Ingredientele se pun intr-o oala si se incalzesc doar pana cand tot zaharul este topit dupa care se lasa la racit pana ajung la temperatura camerei.

  • 460 g Faina

Lichidul se adauga peste faina si se amesteca pana obtinem un aluat. Daca aluatul este prea moale, se poate inveli cu folie alimentara si lasa inca o perioada la racorit.

Se intind foi subtiri de 2-3 mm din care se decupeaza formele dorite, se impunge aluatul din loc in loc cu furculita si se coace la 175 C, fara ventilatie, 6-7 minute (sau pana cand blatul este usor maroniu).

Pentru crema:

  • 400 g Ciocolata Alba

  • 200 g Frisca

Se topesc pe baie de aburi dupa care ganache-ul format se pune la rece pana se intareste.

  • 600 g Mascarpone

Se agauga peste ganache-ul de ciocolata alba si se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa cu care vom umple tortul.

Intre straturile de blat se pun fructe proaspete (capsuni, zmeura, etc) iar tortul se decoreaza cu fructe, bezele, macarons, etc.

Previous
Previous

Tort Love is Blind

Next
Next

Prajitura Martisor