Tort Love is Blind
Acest tort cu mousse de fructe de padure a fost un experiment inspirat de un alt tort pe care il vazusem pe instagram. Eu zic ca a iesit foarte bine din prima, dar astept si parerea voastra!
Pentru un tort de 18 cm diametru, aproximativ 2.2 kg
Pentru blat:
3 buc Albus Ou
20 g Zahar
Mixeaza albusurile pana incep sa se spumeze dupa care adauga incet zaharul mixand pana obti o spuma stabila.
3 buc Galbenus Ou
20 g Zahar
Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare si se spumeaza.
30 g Faina
20 g Zahar Pudra
20 g Faina Migdale
Cerne ingredientele impreuna si adauga-le peste galbenusuri, amestecand cu o spatula.
15 g Unt Topit
Adauga untul topit peste galbenusuri si integreaza cu o spatula.
Integreaza spuma de albus in 3 randuri, incercand sa pastrezi blatul cat mai aerat. Coace blatul la 160 C, cu ventilatie 20-25 minute.
Pentru Choux:
Am folosit 0.75 din reteta mea de eclere, si am format in loc de eclere, choux de diferite marimi.
Pentru a umple choux-urile, am folosit :
200 g Ciocolata alba
100 g Frisca
Topeste pe baie de aburi ciocolata si frisca si omogenizeaza. Cand ganache-ul se racoreste putin, foloseste un pos de cofetarie cu un dui cat mai mic pentru a umple choux-urile.
Pentru mousse:
170 g Piure Afine
170 g Piure Zmeura
120 g Zahar
12 g Gelatina
Incalzeste piureurile cu zaharul doar pana se topeste zaharul, hidrateaza gelatina in apa rece dupa care topeste-o pe baie de aburi si amestec-o in piureuri.
120 g Mascarpone
360 g Frisca
Adauga piureul peste mascarpone in mai multe randuri, omogenizand cu un tel dupa care integreaza frisca spumata pentru a obtine un mousse pufos.
Blatul se taie in 2 si se insiropeaza cu lapte si se monteaza in forma in care a fost copt, se aseaza un rand de choux la baza peste care se toarna o parte din mousse, iarasi chux-uri si mousse deasupra. Se pune al-2-lea blat, se acopera si se pune minim 6 ore la frigider.
Pentru a imbraca tortul am folosit 1.5 din reteta mea de cream cheese frosting:
https://www.roberteisler.ro/retete/cream-cheese-frosting