Tort Love is Blind

Acest tort cu mousse de fructe de padure a fost un experiment inspirat de un alt tort pe care il vazusem pe instagram. Eu zic ca a iesit foarte bine din prima, dar astept si parerea voastra!

Pentru un tort de 18 cm diametru, aproximativ 2.2 kg

Pentru blat:

  • 3 buc Albus Ou

  • 20 g Zahar

Mixeaza albusurile pana incep sa se spumeze dupa care adauga incet zaharul mixand pana obti o spuma stabila.

  • 3 buc Galbenus Ou

  • 20 g Zahar

Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare si se spumeaza.

  • 30 g Faina

  • 20 g Zahar Pudra

  • 20 g Faina Migdale

Cerne ingredientele impreuna si adauga-le peste galbenusuri, amestecand cu o spatula.

  • 15 g Unt Topit

Adauga untul topit peste galbenusuri si integreaza cu o spatula.

Integreaza spuma de albus in 3 randuri, incercand sa pastrezi blatul cat mai aerat. Coace blatul la 160 C, cu ventilatie 20-25 minute.

Pentru Choux:

Am folosit 0.75 din reteta mea de eclere, si am format in loc de eclere, choux de diferite marimi.

Pentru a umple choux-urile, am folosit :

  • 200 g Ciocolata alba

  • 100 g Frisca

Topeste pe baie de aburi ciocolata si frisca si omogenizeaza. Cand ganache-ul se racoreste putin, foloseste un pos de cofetarie cu un dui cat mai mic pentru a umple choux-urile.

Pentru mousse:

  • 170 g Piure Afine

  • 170 g Piure Zmeura

  • 120 g Zahar

  • 12 g Gelatina

Incalzeste piureurile cu zaharul doar pana se topeste zaharul, hidrateaza gelatina in apa rece dupa care topeste-o pe baie de aburi si amestec-o in piureuri.

  • 120 g Mascarpone

  • 360 g Frisca

Adauga piureul peste mascarpone in mai multe randuri, omogenizand cu un tel dupa care integreaza frisca spumata pentru a obtine un mousse pufos.

Blatul se taie in 2 si se insiropeaza cu lapte si se monteaza in forma in care a fost copt, se aseaza un rand de choux la baza peste care se toarna o parte din mousse, iarasi chux-uri si mousse deasupra. Se pune al-2-lea blat, se acopera si se pune minim 6 ore la frigider.

Pentru a imbraca tortul am folosit 1.5 din reteta mea de cream cheese frosting:

https://www.roberteisler.ro/retete/cream-cheese-frosting

Previous
Previous

Gelatina Foi vs Granule

Next
Next

Tort Cifra