Tort 5 leches

Ca un tort tres leches doar ca mai bun, ca e cu 5..

Pentru blaturile insiropate sunt foarte populare la noi, m-am gandit sa va arat reteta asta de tort care e cel mai insiropat tort pe care l-am vazut eu!

Este si foarte foarte bun!

Pentru o tava de 20x20 cm

  • 4 buc Ou

  • 150 g Zahar

  • 1 buc Esenta Vanilie

Separa galbenusurile intr-un bol si albusurile in alt bol si mixeaza-le pe fiecare cu cate 75g zahar, albusurile pana cand formeaza o spuma lucioasa si stabila, galbenusurile pana se isi maresc mult volumul si se deschid la culoare. Peste galbenusuri adauga si o esenta de vanilie.

  • 60 g Lapte

  • 110 g Faina

  • 6 g Praf de copt

Adauga laptele peste galbenusuri si mixeaza putin dupa care adauga faina amestecata cu praful de copt si mixeaza (sau amesteca) pana la incorporare.

Integreaza albusul in galbenus folosind o spatula, cu miscari line pentru a pastra cat mai mult din volum.

Coace blatul intr-o forma de 20x20 cm la 175C pentru aproximativ 30 minute.

Dupa coacere, acopera tava cu folie alimentara si lasa blatul sa se raceasca complet.

  • 200 g Lapte condensat indulcit

  • 175 g Lapte evaporat

  • 75 g Lapte

Laptele condensat se poate face si acasa (reteta) dar cel mai usor e sa il cumperi din magazin. Atentie ca este diferit de laptele condensat pentru cafea.

Pentru laptele evaporat, pune 400 g lapte la fiert pe foc mic timp de aproximativ 30 minute - sau cat este necesar ca acesta sa se evapore si sa ramana 175g din el. Simplu!

Scoate hartia de copt de pe fundul blatului si pune-l inapoi in tava. Amesteca cele 3 tipuri de lapte si toarna-le peste blatul pe care l-ai impuns bine cu o furculita.

Acopera din nou tava cu folie alimentara si pune-o la frigider macar 6 ore.

  • 150 g Dulce de leche

  • 300 g Frisca

Dulcele de leche se poate face in mai multe feluri dar cel mai usor e sa iei o cutie de lapte condensat indulcit si sa o fierbi intr-o oala cu apa intre 2 si 3 ore. Daca ti-e frica sa nu explodeze (se pare ca exista o sansa super mica sa se intample asta, eu nu am patit) fa o gaura in capac sau deschide-l putin daca e cu cheita.

Unge dulcele de leche deasupra blatului si dupa asta acopera-l cu un strat consistent de frisca naturala spumata bine. Daca alegi sa ornezi fiecare felie cu niste fructe proaspete, felicitari! :)


Previous
Previous

Tort cu Iaurt si Fructe de Padure

Next
Next

Baclava cu Fistic