Gogosi Pufoase
Un bol mare de gogosi si un film bun! Sau era popcorn?
In orice caz, nimeni nu le poate rezista cele din reteta de azi sunt EXTRA pufoase. Daca le mai umpli si cu crema de ciocolata, ai dat lovitura!
Pentru 20 gogosi
500 g Faina
3 g Sare
75 g Zahar
250 ml Lapte caldut
1 buc Ou
15 g Drojdie proaspata
Coaja de la o lamaie
Se pun in bolul unui mixer planetar si se amesteca folosind atasamentul carlig, pe viteza mica timp de 8-10 minute.
75 g Unt moale
Adaugati untul peste aluat si mixati in continuare pana cand untul se integreaza complet.
Aluatul se scoate intr-un bol uns cu ulei si se lasa la dospit 2-3 ore sau peste noapte la frigider.
Scoateti aluatul din din bol, si intindeti-l intr-o foaie de aproximativ 0.8 cm grosime din care decupati gogosi cu gaura.
Pentru gogosi umplute, se formeaza bile de 60g. Gogosile formate se acopera cu o tava si se lasa la crescut inca 1-1.5ore.
Prajiti-le in ulei incins la 180 C si (eventual) umpleti-le cu diverse creme.