Tarta cu Lamaie si Bezea

O tarta clasica, o combinatie foarte echilibrata intre gustul puternic acrisor al lamaii si dulcele bezelei, textura fina a cremelor si blatul usor crocant.


Pentru o tarta de 24 cm

  • 135 g Unt moale

  • 60 g Zahar

  • 2 Buc Galbenus

Se amesteca cu un tel pana cand se omogenizeaza.

  • 200 g Faina

Se integreaza in amestecul de unt pana cand se formeaza un blat maleabil. Se intinde intr-o tava cu diametrul de 24 cm formand pereti inalti de aproximativ 1.5 cm.

Se impunge baza cu o furculita si se coace la 180 C pana se rumeneste.

Se umple tarta cu lemon curd si se pune la frigider pana cand acesta se intareste.

  • 200 g Albus Ou

  • 300 g Zahar

Se pun in bolul unui mixer planetar si se incalzesc pana la 60C sau pana se topeste zaharul. Se mixeaza pana cand se obtine o spuma cu varfuri moi dupa care se pune peste tarta si se arde cu o torta de bucatarie.

DSC_0023.JPG
Previous
Previous

Blat Umed de Ciocolata

Next
Next

Soufle de ciocolata