Tarta cu Lamaie si Bezea
O tarta clasica, o combinatie foarte echilibrata intre gustul puternic acrisor al lamaii si dulcele bezelei, textura fina a cremelor si blatul usor crocant.
Pentru o tarta de 24 cm
135 g Unt moale
60 g Zahar
2 Buc Galbenus
Se amesteca cu un tel pana cand se omogenizeaza.
200 g Faina
Se integreaza in amestecul de unt pana cand se formeaza un blat maleabil. Se intinde intr-o tava cu diametrul de 24 cm formand pereti inalti de aproximativ 1.5 cm.
Se impunge baza cu o furculita si se coace la 180 C pana se rumeneste.
Lemon curd x 3
Se umple tarta cu lemon curd si se pune la frigider pana cand acesta se intareste.
200 g Albus Ou
300 g Zahar
Se pun in bolul unui mixer planetar si se incalzesc pana la 60C sau pana se topeste zaharul. Se mixeaza pana cand se obtine o spuma cu varfuri moi dupa care se pune peste tarta si se arde cu o torta de bucatarie.