Blat Umed de Ciocolata
Un blat mai atipic pentru cofetaria Romaneasca, unde suntem obisnuiti cu blaturi pufoase, insiropate, acest blat dens si umed, cu ciocolata si putina cafea care accentueaza si mai mult gustul ciocolatei, este unul dintre blaturile mele preferate!
Pentru un blat de 20cm
133 g Ciocolata neagra
80 g Cafea fierbinte
Le vom topi pe baie de aburi pana obtinem un ganache fin.
166 g Lapte batut
133 g Ulei
3 buc Ou
Se amesteca cu un tel pana se omogenizeaza dupa care integram ganache-ul de ciocolata.
200 g Faina
200 g Zahar
66 g Cacao
5 g Praf de copt
2 g Sare
Se amesteca pana la omogenizare. Adaugam lichidele peste componentele uscate si amestecam pana la integrare. Incercam sa amestecam cat mai putin pentru a evita dezvoltarea glutenului in faina.
Se coace la 150 C pana cand o scobitoare introdusa in blat, iese curata, dupa care il acoperim cu folie alimentara pana cand se raceste.