Blat Umed de Ciocolata

Un blat mai atipic pentru cofetaria Romaneasca, unde suntem obisnuiti cu blaturi pufoase, insiropate, acest blat dens si umed, cu ciocolata si putina cafea care accentueaza si mai mult gustul ciocolatei, este unul dintre blaturile mele preferate!

Pentru un blat de 20cm

  • 133 g Ciocolata neagra

  • 80 g Cafea fierbinte

Le vom topi pe baie de aburi pana obtinem un ganache fin.

  • 166 g Lapte batut

  • 133 g Ulei

  • 3 buc Ou

Se amesteca cu un tel pana se omogenizeaza dupa care integram ganache-ul de ciocolata.

  • 200 g Faina

  • 200 g Zahar

  • 66 g Cacao

  • 5 g Praf de copt

  • 2 g Sare

Se amesteca pana la omogenizare. Adaugam lichidele peste componentele uscate si amestecam pana la integrare. Incercam sa amestecam cat mai putin pentru a evita dezvoltarea glutenului in faina.

Se coace la 150 C pana cand o scobitoare introdusa in blat, iese curata, dupa care il acoperim cu folie alimentara pana cand se raceste.

Previous
Previous

Trufe de Ciocolata DE POST

Next
Next

Tarta cu Lamaie si Bezea