Tagliatelle al burro

Adica tagliatelle cu unt (si parmezan) = cele mai simple paste pe care le puteti face, necesita doar 3 ingrediente si daca aveti o portie de paste proaspete in frigider sau congelator sunt gata in cateva minute.


Pentru doua persoane folositi jumatate dintr-o portie de paste de casa sau cam 150-200 g de paste pe care le fierbeti in apa cu sare (1-2 minute cele proaspete, conform indicatiilor de pe ambalaj cele … neproaspete).

Cand sunt fierte pe puneti intr-un bol peste 50-60g unt moale (sau o lingura mare de unt) si amestecati pana cand se topeste untul.

Adaugati aproximativ 100g parmezan proaspat ras (fin) si putin din apa fierbinte in care au fiert pastele si amestecati pana cand tot parmezanul se topeste si se creaza o emulsie (un sos) care acopera frumos toate pastele.

Daca este nevoie (pastele nu sunt suficinet de fierbinti) puneti bolul peste oala in care au fiert pastele si mai incalziti compozitia la baie de aburi, in timp ce amestecati.

Serviti cu putin piper proaspat macinat si inca niste parmezan ras, daca doriti!

14.jpg



Previous
Previous

Cheesecake fara coacere

Next
Next

Cheesecake cu Cafea si Baileys