Cheesecake fara coacere

In ultima vreme sunt intr-un “cheesecake making mindset”.. nu stiu de ce. Astazi ave un cheesecake cu capsuni, capsuni care mai nou am vazut ca se gasesc pe tot parcursul anului si mai sunt si aromate!

Pentru o tava de 18 cm

Pentru baza:

  • 133 g Biscuiti Vanilie

  • 66 g Unt Topit

Marunteste biscuitii cu un robot de bucatarie sau cu ce poti si amesteca-i cu untul topit. Pune-i pe baza unei forme de 18 cm si preseaza bine pentru a forma baza cheesecake-ului

Pune pe interiorul tavii folie de acetofan si optional, pune de jur imprejur jumatati de capsuni.

Pentru cheesecake:

  • 8 g Gelatina Granule

  • 40 g Apa Rece

  • 133 g Piure Capsuni

Hidrateaza gelatina in apa rece si las-o 5-10 minute la frigider dupa care topeste-o pe baie de aburi si adaug-o in piureul de capsuni, amestecand bine.

  • 133 g Smantana

  • 133 g Mascarpone

  • 166 g Branza Vaci

  • 66 g Zahar Pudra

  • 1 buc Esenta Vanilie

Amesteca intr-un bol ingredientele folosind un tel dupa care integreaza si piureul de capsuni, amestecand viguros.

  • 100 g Capsuni taiate marunt (mai multe daca nu pui jumatati taiate pe margine)

Integreaza capsunile taiate si toarna compozitia peste baza de biscuiti. Pune la rece 3-4 ore.

Pentru jeleu:

  • 266 g Piure Capsuni

  • 40 g Zahar

  • 5 g Gelatina

  • 25 g Apa Rece

Hidrateaza gelatina in apa rece si las-o 5-10 minute la frigider dupa care topeste-o pe baie de aburi si adaug-o in piureul de capsuni, amestecand bine. Adauga si zaharul si amesteca pana cand se topeste.

Toarna jeleul peste cheesecake si lasa-l la rece inca 4-6 ore.


Previous
Previous

Cum se tempereaza ciocolata

Next
Next

Tagliatelle al burro