Cheesecake fara coacere
In ultima vreme sunt intr-un “cheesecake making mindset”.. nu stiu de ce. Astazi ave un cheesecake cu capsuni, capsuni care mai nou am vazut ca se gasesc pe tot parcursul anului si mai sunt si aromate!
Pentru o tava de 18 cm
Pentru baza:
133 g Biscuiti Vanilie
66 g Unt Topit
Marunteste biscuitii cu un robot de bucatarie sau cu ce poti si amesteca-i cu untul topit. Pune-i pe baza unei forme de 18 cm si preseaza bine pentru a forma baza cheesecake-ului
Pune pe interiorul tavii folie de acetofan si optional, pune de jur imprejur jumatati de capsuni.
Pentru cheesecake:
8 g Gelatina Granule
40 g Apa Rece
133 g Piure Capsuni
Hidrateaza gelatina in apa rece si las-o 5-10 minute la frigider dupa care topeste-o pe baie de aburi si adaug-o in piureul de capsuni, amestecand bine.
133 g Smantana
133 g Mascarpone
166 g Branza Vaci
66 g Zahar Pudra
1 buc Esenta Vanilie
Amesteca intr-un bol ingredientele folosind un tel dupa care integreaza si piureul de capsuni, amestecand viguros.
100 g Capsuni taiate marunt (mai multe daca nu pui jumatati taiate pe margine)
Integreaza capsunile taiate si toarna compozitia peste baza de biscuiti. Pune la rece 3-4 ore.
Pentru jeleu:
266 g Piure Capsuni
40 g Zahar
5 g Gelatina
25 g Apa Rece
Hidrateaza gelatina in apa rece si las-o 5-10 minute la frigider dupa care topeste-o pe baie de aburi si adaug-o in piureul de capsuni, amestecand bine. Adauga si zaharul si amesteca pana cand se topeste.
Toarna jeleul peste cheesecake si lasa-l la rece inca 4-6 ore.