Cheesecake cu Cafea si Baileys

Un desert care nu este destinat persoanelor sunt 18 ani :)

Foarte fin si cu un aspect spectaculos, va promit ca gustul este pe masura. Aroma intensa de cafea este foarte bine echilibrata de restul cheesecake-ului.

Pentru o forma de 20 cm (aproximativ 1.6 kg)

Pentru blat:

  • 175 g Biscuiti Vanilie

  • 85 g Unt topit

Amesteca untul topit cu biscuitii pe care i-ai maruntit intr-un robot de bucatarie sau.. cum ai putut. Toarna compozitia intr-o forma rotunda de 20 cm cu arc si preseaza bine pentru a forma o baza. Pune la rece pana te ocupi de partea de branza.

Pentru cheesecake:

  • 250 g Branza Quark

  • 250 g Mascarpone

  • 150 g Lichior Baileys (sau un alt lichior Irish Cream) - poate fi inlocuit cu 150g branza de vaci daca nu se doreste alcool

  • 1 buc Esenta Vanilie

  • 150 g Zahar

  • 15 g Gelatina

  • 200 g Frisca

Amesteca branza, zaharul, esenta de vanilie si lichiorul cu un tel si lasa-le cateva minute pana cand tot zaharul s-a topit. Intre timp hidrateaza gelatina cu 75 g apa rece si dupa aceea topeste-o pe baie de aburi.

Integreaza gelatina in branza, amestecand viguros dupa care integreaza frisca spumata moale, folosind o spatula.

Tapeteaza tava cu folie de acetofan si toarna compozitia de branza peste blatul de biscuiti si niveleaza cat mai bine. Pune la rece 2 ore.

Pentru jeleul de cafea:

  • 200 g Cafea tare

  • 30 g Zahar

  • 2 Buc Foaie gelatina (7g)

Adauga gelatina hidratata si zaharul peste cafeaua calda si lasa-o sa se racoreasca putin. Toarna cafeaua peste stratul de branza avand grija sa nu faci bule de aer si pune cheesecake-ul la rece 6 ore.


Previous
Previous

Tagliatelle al burro

Next
Next

Paste de Casa