Cheesecake cu Cafea si Baileys
Un desert care nu este destinat persoanelor sunt 18 ani :)
Foarte fin si cu un aspect spectaculos, va promit ca gustul este pe masura. Aroma intensa de cafea este foarte bine echilibrata de restul cheesecake-ului.
Pentru o forma de 20 cm (aproximativ 1.6 kg)
Pentru blat:
175 g Biscuiti Vanilie
85 g Unt topit
Amesteca untul topit cu biscuitii pe care i-ai maruntit intr-un robot de bucatarie sau.. cum ai putut. Toarna compozitia intr-o forma rotunda de 20 cm cu arc si preseaza bine pentru a forma o baza. Pune la rece pana te ocupi de partea de branza.
Pentru cheesecake:
250 g Branza Quark
250 g Mascarpone
150 g Lichior Baileys (sau un alt lichior Irish Cream) - poate fi inlocuit cu 150g branza de vaci daca nu se doreste alcool
1 buc Esenta Vanilie
150 g Zahar
15 g Gelatina
200 g Frisca
Amesteca branza, zaharul, esenta de vanilie si lichiorul cu un tel si lasa-le cateva minute pana cand tot zaharul s-a topit. Intre timp hidrateaza gelatina cu 75 g apa rece si dupa aceea topeste-o pe baie de aburi.
Integreaza gelatina in branza, amestecand viguros dupa care integreaza frisca spumata moale, folosind o spatula.
Tapeteaza tava cu folie de acetofan si toarna compozitia de branza peste blatul de biscuiti si niveleaza cat mai bine. Pune la rece 2 ore.
Pentru jeleul de cafea:
200 g Cafea tare
30 g Zahar
2 Buc Foaie gelatina (7g)
Adauga gelatina hidratata si zaharul peste cafeaua calda si lasa-o sa se racoreasca putin. Toarna cafeaua peste stratul de branza avand grija sa nu faci bule de aer si pune cheesecake-ul la rece 6 ore.