Savarine moderne

Reteta de savarine cu zmeura si fistic, la fel de insiropate si delicioase ca cele pe care le stiti, dar mult mai bine echilibrate ca si gust, cu insert de zmeura si o spuma cu fistic deasupra.

Pentru 12 Savarine:

  • 200 g Faina

  • 2 g Sare

  • 10 g Coaja Lamaie

  • 270 g Ou

Faina, coaja de lamaie, sarea si cam un sfert din cantitatea de ou, se pun in bolul mixerului planetar si se mixeaza cu atasamentul paleta, la inceput pe viteza mica, iar dupa ce incepem sa adaugam incet incet din cantitatea de ou, crescand si viteza de mixare.

  • 8 g Drojdie Proaspata

  • 20 g Zahar

  • 70 g Unt

Se adauga drojdia si se mixeaza pana cand aluatul dezvolta gluten (este foarte elastic), dupa care adaugam pe rand zaharul si untul, mixand pe viteza maxima pana cand se integreaza in aluat. La final, aluatul trebuie sa fie FOARTE elastic si lucios.

Acesta se portioneaza in 12 forme de silicon folosind un pos si se pun intr-un loc cald (in cuptor, cu lumina aprinsa) aproximativ 25 minute la dospit. Se coc timp de 25 minute la 145C cu ventilatie.

Pentru sirop:

  • 2500 g Apa

  • 1250 g Zahar

  • 5 bc Esenta Vanilie

  • 5 bc Esenta Rom

Pune toate ingredientele la fiert intr-o oala cu capac. Cand fierbe, opreste focul si introdu in sirop cate 6 savarine, rotindu-le pe ambele parti, pana cand isi dubleaza marimea(aproximativ 15 minute). Inainte de a insiropa urmatoarele savarine, adu din nou la fierbere siropul.

Dupa insiropare, scoate savarinele pe un grilaj pentru a se scurge excesul de sirop si unge-le cu un jeleu facut din gem de caise si apa, procesate cu un blender vertical pentru a deveni ca o peltea, si incalzite pe foc. Pune fiecare savarina in cate un pahar de plastic. cu gaura in sus.

Pentru insertul de zmeura:

  • 350 g Piure Zmeura

  • 20 g Zahar

  • 6 g Pectina NH

Toarna o parte din piure, usor incalzit, peste zaharul amestecat cu pectina. Toarna compozitia inapoi in oala cu restul de piure si fierbe timp de 1 minut pentru a activa pectina. Scoate compozitia intr-un bol, acopera cu folie alimentara in contact si raceste complet.

Pentru spuma de fistic:

  • 350 g Smantana pentru Frisca

  • 150 g Mascarpone

  • 30 g Zahar Pudra

  • 75 g Pasta Fistic

Pune toate ingredientele in bolul mixerului planerar si mixeaza pana obti o spuma destul de densa si stabila.

Umple savarinele cu insertul de zmeura dupa care formeaza deasupra fiecareia o avelina din spuma de fistic. Decoreaza cu o zmeura proaspata si bucura-te de laudele prietenilor sau clientilor.

Sa fie primit!

Previous
Previous

Glazura Oglinda Transparenta

Next
Next

Tort Gianduja