Rulada in 3 variante
O reteta foarte versatila de rulada, care poate fi adaptata dupa preferinte. Eu am decis sa fac o varianta cu matcha si caise, una cu cacao si visine si ultima cu vanilie si capsuni proaspete.
Pentru o tava de 32.5 x 32.5 cm
Pentru Blat:
70 g Galbenus Ou (4 buc)
20 g Zahar
Galbenusurile se spumeaza cu zaharul timp de 4-5 minute pana obtinem o spuma foarte groasa.
133 g Albus Ou (4 buc)
50 g Zahar
Albusul se spumeaza si se adauga zaharul cate putin pana se obtine o spuma tare si lucioasa.
Spuma de albus se integreaza in galbenus in 3 parti, incercand sa mentinem cat mai aerata compozitia.
40 g Faina
15 g Pudra Matcha/Cacao/Faina
Ingredientele uscate se adauga in spuma in 2-3 randuri, amestecand usor.
40 g Ulei
30 g Lapte
Se adauga putin aluat peste ingredientele ude si se amesteca dupa care compozitia se adauga peste spuma, integranduse cu miscari usoare.
Se intinde intr-o forma de 32.5 x 32.5 cm si se coace 8-9 minute la 180C cu ventilatie.
Pentru Crema:
133 g Ciocolata alba
66 g Frisca
200 g Mascarpone
Ciocolata si frisca se topesc pe baie de aburi dupa care se pun la rece cateva ore, pana se intaresc. Se adauga mascarponele si se mixeaza pentru a obtine o crema spumoasa care se intinde peste blat.
300 g Fructe
50 g Zahar
10 g Amidon (optional)
Se face o dulceata groasa, fie prin fierberea prelungita a fructelor sau prin adaugarea de amidon dupa ce dulceata a fiert putin.
Dulceata se intinde peste crema de ciocolata alba si se ruleaza blatul pentru a forma rulada.